Ugrás a tartalomra
x

Csak akkor öltözik nőnek, ha fizetnek érte, mégis ő az ország legismertebb transzvesztita előadója – Lady Dömper

Lady Dömper, civilben Petróczi Zoltán 30 éve dolgozik az éjszakában, mint transzvesztita-humorista előadó.

Nemcsak, hogy megkerülhetetlen szerepe volt a hazai transzvesztita előadóművészeti ágazat megteremtésében, de népszerűsége máig töretlen – pedig valójában nem transzszexuális, a ruha csak a show része. Lady Dömper portréja az októberi Forbes magazin Urban mellékletében olvasható.

Petróczi Zoltán maga sem tudta, mire vállalkozik, mikor két barátja azt mondta neki, hogy van egy esti meló, be kéne ugrani egy előadásra a beteg harmadik helyett. Zoltán igent mondott, majd azon kapta magát, hogy női ruhában parádézik egy buliban, a közönség pedig őrjöng.

Ennek már 30 éve, Zoltán azóta mint Lady Dömper vált a budapesti éjszakai élet megkerülhetetlen figurájává.

Hétvégente női ruhába és vastag smink mögé bújva áll az Alterego színpadára, hogy sajátos varieté stand up comedyvel szórakoztassa a színes közönséget.

És itt nem csak az LMBTQ+ közösség tagjaira gondolunk: legény- és lánybúcsús csapatok, fiatalok, idősek, nevetnivágyók, melegek és heterók egyaránt látogatják Lady Dömper teltházas előadásait.

Masszívan 18+-os poénok, a közönségnek való beszólogatás, rengeteg önirónia és az áthallásos helyzetkomikum – ezek teszik ki az esti fellépés nagy részét, amire Zoltán bevallása szerint nem is mindig tud készülni, helyette inkább improvizál, a közönség soraiban ülőkből merít ihletet.

Ha viszont véget ér a buli, Lady Dömper levonul, átvedlik a középkorú férfi Petróczi Zoltánná, és addig újra be sem öltözik, amíg nem lép fel ismét. Magánéletében Zoltánnak is mindenről van véleménye, néha sarkos, máskor finomabb, nyíltan meleg férfiként viszont a közélet mellett sem megy el szó nélkül.

 

Petróczi Zoltán, alias Lady Dömper teljes portréját az októberi Forbes magazin Urban mellékletében írtuk meg. A cikkből többek között az is kiderül, honnan ered a különös név, és hol húzódik a határ Dömper és Zoltán között.

 

forbes.hu 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux