Ugrás a tartalomra
x

Már a kanadai Pride-szervezők is Orbánt emlegetik

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és Jair Bolsonaro brazil elnököt említi cikkében a coloradói Patheos, amikor a kanadai Montreálban rendezett Pride 2019 megünnepléséről ad beszámolót. Ugyanis a fesztivál szervezői arra panaszkodtak, hogy soha nem kaptak annyi gyűlölködő, megbélyegző támadást a közösségi hálón, mint az idén. Ezt egyrészt a világszerte, de legfőképp a szomszédos Egyesült Államokban erősödő szélsőjobb berzenkedésének tudják be, illetve az olyan vezetőknek, mint az említett magyar és a brazil vezetőknek, akik közvetve vagy közvetlenül csepülik és megvetik a szivárvány közösséget.

A Coca-Cola hirdetés okozta magyar botrány sem ült el a nemzetközi médiában. Legutóbb – többek között a Deutschlandfunk számolt be a részletekről. A hazánkat konzervatív helyként jellemző cikkben a Demokrata főszerkesztőjét, Bencsik Andrást idézik, aki szerint süllyed az európai kultúra színvonala, nem csoda, hogy fogy a fehér európai, merthogy az európai civilizáció öngyilkosságának leghatékonyabb eszköze a homoszexuális propaganda.

A Coca-Cola anyacége nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit közölt írásban, hogy az egyenlőséget hirdető alapvető jog mindenkit egyformán megillet nemzetiségétől függetlenül.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux