Ugrás a tartalomra
x

A Netflix jogi lépésekkel fenyegeti a Straight Pride-ot, akik „nem félnek a rosszakaróktól”

Netflix jogi eljárással fenyegette meg Boston Straight Pride szervezőit, miután leendő vállalati szponzorként tüntették fel az LGBT+ ellenes eseményükön

A Netflix egy megszüntető és elálló rendelkezést küldött a Super Happy Fun America-nak, a parádét szervező csoportnak, amely több a szélsőjobboldali és a fehér nacionalista kapcsolattal rendelkezik.

Egy e-mailben a média óriás azt írta: „Tudnotok kell, hogy nem félünk a rosszakaróktól. A jogi osztályunk itt van, furcsa, és azt mondják tisztázzátok.”

Utasították Super Happy Fun America-t, hogy „azonnal” távolítsa el a Netflix logót az eseményhez kapcsolódó összes anyagból, ha ez nem történik meg 24 órán belül, akkor további jogi lépésekkel fenyegetik őket.

1
E-mail váltás a Netflix IP osztálya és Mark Sahady, a Super Happy Fun America alelnöke között Kép: SHFA

A Netflix jogi csapata kijelentette, hogy az eseményen a „gyűlöletről van szó - nem büszkeségről”, és kiemelten hozzátette: „Arról írnak, szükségét kell érezned, hogy hazudhass ahhoz, hogy elérd a törvényességet”

"A Netflix gyűlöli a heterókat" - állítják a szervezők

A parádé szervezői a Netflix honlapján vágtak vissza a cégnek. Bejegyzésük címe: A Netflix gyűlöli a heterókat - az iromány „a melegség előtérbe helyezésével” vádolta meg a streaming platform jogi csapatát és üzemeltetőit, filmeseit. 

„Azt hittük, kapva-kapnak a lehetőségen, és beszállnak a fiatalokat megcélzó polgárjogi  mozgalmunkba” - írták. „Sajnálatos módon világossá vált számunkra, hogy a Netflix egy heterofób cég, mely gyűlöletkeltő és bigott.”

A mocskolódás folytatódik. „Nyilvánvaló, hogy a Netflixnek egy fikarcnyi lelkiismeret-furdalása sincs a tekintetben, hogy hatalmával visszaélve kiközösített csoportokat veszélyeztet, akik épp első alkalommal gyakorolják alkotmányos jogaikat. Úgy látszik, hogy az ottani jogi osztály tele van magukat felsőbbrendűnek képzelő melegekkel, akik túlságosan hozzászoktak az érzéshez, hogy mi, heterók elnyomjuk őket. Ami azt illeti, a Netflix viselkedik úgy, mint aki szándékosan rosszat akar. Minden jogunk megvan, hogy tudassuk az emberekkel: szponzorokat keresünk a parádénkhoz, és a gyűlölködésük nem állítanak meg minket”.

Helytelenítik a hírességek a Straight Pride-ot

A Super Happy Fun America mozgalom korábban Brad Pittet akarta felkérni, hogy legyen az „arcuk”, de ezt szerencsére megtorpedózták Pitt képviselői.

„Gratulálunk Mr. Pittnek, hogy arca lett ennek a fontos polgárjogi mozgalomnak” - volt olvasható a honlapjukon mindaddig, míg fel nem szólították őket a színész neve jogszerűtlen használatának felhagyására. 

A Marvel színésze, Chris Evans szintén elítélte az anti-LMBT+ csoportot. Evans bostoni, és a felvonulást ott tartják meg augusztusban. 

A következőt tweetelte: „Tyűha! Klassz kezdeményezés, földijeim! Csak egy gondolat, a „Straight Pride” helyett mit szólnátok ehhez: A 'kétségbeesetten próbáljuk a föld alá temetni saját meleg gondolatainkat azzal, hogy homofóbok vagyunk, mert senki sem tanította meg nekünk, hogyan fogadjuk el az érzelmeinket gyerekkorunkban« parádé? Mit gondoltok? Túlságosan is beletrafáltam??”
 

 

pinknew.co.uk

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux