Ugrás a tartalomra
x

Lengyelországban lelassult a melegek elfogadásának trendje

Megnőtt Lengyelországban azok száma, akik szerint a meleg pároknak a nyilvánosság előtt nem lenne szabad kimutatniuk egymás iránti érzelmeiket. A melegeket elutasítóak aránya nem változott. Aki ismer melegeket, elfogadóbb velük, mint aki nem.

62-ről 67 százalékra ugrott fel azok száma, akik nem tartják elfogadhatónak Lengyelországban "a homoszexuális párok életstílusának nyilvános megjelenítését", azaz ha nyilvánosan egy meleg pár úgy viselkedik, mint egy szerelmespár. Emellett nem változott azok arány, akik akik szerint a homoszexualitás "nem normális", és nem szabad tolerálni. A megkérdezettek 24 százaléka volt ezen a véleményen, ugyanannyian, mint 2017-ben.

Egy ezerfős mintán elvégzett felmérés szerint a lengyelek 29 százaléka helyeselte az azonos neműek házasságát. Azt, hogy a melegek "nyilvánosan kimutassák életstílusukat", a válaszolók 28 százaléka tartotta elfogadhatónak. Gyermekek örökbefogadásának lehetővé tételét a meleg párok számára 9 százalék tartja lehetségesnek.

Aki ismer LMBTQI-személyt (a lengyelek egyre nagyobb hányada, most épp 36 százaléka ilyen), gyakrabban tartja normálisnak a homoszexualitást, mint aki nem ismer.

A megkérdezettek 54 százaléka szerint a homoszexualitás "eltér ugyan a normától, de tolerálni kell".

 

hvg.hu

Borító: Time Magazin

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux