Ugrás a tartalomra
x
""

Nem nyerhetsz vb-t melegek nélkül

Az Egyesült Államok válogatottja 2-1-es győzelemmel kiejtette a házigazda Franciaországot a női futball-világbajnokság negyeddöntőjében. A két amerikai gólt szerző Megan Rapinoe újra kihasználta az alkalmat, hogy protestáljon a melegek jogaiért.

Rapinoe már a meccs elején vezetéshez juttatta az amerikaikat, az ötödik percben lapos szabadrúgása talált utat a védőjátékosok között, majd a 65. percben megszerezte második gólját is, ezzel 2-0 volt az állás. 

A franciák az első félidőben nem tudtak kapura lőni, és Renard csak a 81. percben tudott szépíteni egy fejesgóllal.

Rapinoe már öt gólnál jár, és már Donald Trump amerikai elnökkel is összecsapott. A játékos azt mondta, hogy nem megy el a Fehér Házba, ha megnyerik a vb-t. Erre Trump azzal vágott vissza, hogy mielőtt Rapinoe ilyeneket mond, el kéne jutni a győzelemig. Az elnök szerint a futballista tiszteletlen volt az országával is.

Rapinoe a negyeddöntő után a melegek jogaiért állt ki, neki az is fontos, hogy éppen a Pride hónapjában játszanak. „Hajrá, melegek. Nem nyerhetsz a csapatoddal bajnokságot melegek nélkül, soha korábban sem sikerült. Ez egyszerű tudomány. Motiválnak azok az emberek, akik kedvelnek, aki ugyanazokért harcolnak, mint én. Ebből több energiát merítek, mint abból, hogy valaki azt bizonygatja, hogy bárki rossz lenne" – idézte a játékost a Guardian.

Az Egyesült Államok a keddi elődöntőben Angliával játszik majd. Az USA az eddigi nyolc vb mindegyikén legalább a legjobb négybe jutott.

(Index)

Borítófotó: Index / NurPhoto / Getty Images Hungary

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux