Ugrás a tartalomra
x

Már van, ahol be is tiltották Elton John filmjét

A Szamoai Független Állam az ország kereszténységére hivatkozva tiltotta be Elton John filmjét az abban található homoszexuális szexjelenetek miatt.

A homoszexuális szexjelenetek ábrázolása miatt betiltották Elton John önéletrajzi filmjét, a Rocketmant Szamoában – írja a BBC. A Szamoai Független Állam a Csendes-óceán délnyugati részén található, két nagy és nyolc kisebb szigeten terül el.

Szamoában egyébként büntetik is a homoszexualitást, akár hét év börtön is járhat érte. Az ország főcenzora azzal indokolta a helyi médiának a film betiltását,

hogy az nem passzolt az ottani kulturális és keresztény meggyőződéshez.

Szamoában a lakosság 97 százaléka keresztény, a magyar konzuli szolgálat oldalán is „rendkívül mélyen vallásosként” jellemzik a helyieket. Így nem a mostani az első eset, hogy betiltanak egy filmet az országban, 2009-ben például a Milk című film jutott hasonló sorsra, amely a melegjogi aktivista Harvey Milk életét mutatta be. 2006-ban pedig a Da Vinci Code című filmet nem engedték a szamoai közönség elé, szintén az ország vallási meggyőződésére hivatkozva.

Nemrég Elton John az orosz cenzúrát kritizálta, miután ott úgy mutatták be a filmet, hogy kivágták belőle a homoszexuális szexjeleneteket.

Hogy egyébként érdemes-e megnézni Elton John filmjét, arról itt olvasható Fekő Ádám véleménye az Azonnalin.

 

azonnali.hu

Kép: critikat.com

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux