Ugrás a tartalomra
x

Straight Pride lesz Bostonban

Egy három férfi által vezetett csoport szervez “Straight Pride-ot” Bostonban, amely a szokásos Pride felvonulások ellentéte lenne.

A “Szuper Vidám Boldog Amerika” elnevezésű csoport a heteroszexuálisok tiszteletére buzdítana a parádé során miután Boston kormányzója visszautasította, hogy az LMBTQ zászló mellett egy “Hetero Pride” zászlót is felhúzzanak a városháza fölé tavasszal. - írja a CBS.

“A heteroszexuális emberek egy elnyomott többség.” - mondta John Hugo, a csoport elnöke, aki szerint harcolni fognak a heterók jogaiért és azért, hogy azok mindenhol kifejezhesség büszkeségüket félelem és ítélkezés nélkül. “Egyszer el fog jönni az a nap, amikor a heterók egyenlő félként lesznek értékelve a többi szexuális orientáció között.” - tette hozzá az elnök.

A rendezvény honlapja szerint a résztvevők ugyanazon a vonalon vonulnának fel, mint ahol szokás szerint a Bostoni Pride Menet szokott. Sőt ugyanazokat a lehetőségeket, útlezárásokat, hajókat, közlekedési eszközöket kérvényezték a városi vezetéstől.

Míg a csoport kezdetben Brad Pitt, világhírű színészt “adoptálta”, hogy legyen a védnöke a rendezvénynek,- a férfiak büszkeségének hívva őt világszerte - a színész megorrolt rájuk, hogy miért használják a nevét engedélye nélkül. Végül Milo Yiannopoulosra esett a választás, akit egy “alt-rightos homoszexuális ikonként” is emlegetnek. 

A rendezvényt Hugo-n kívül Mark Shahady és Chris Bartley szervezi. Az utóbbi a “Hetero Pride homoszexuális nagykövetének” nevezi magát. 

A rendezvény megtartásáról szóló kérelmet jelenleg bírálja a bostoni városvezetés, egy “Hetero Pride” zászló tervezetével együtt. Sőt a csoport azt is kérelmezte, hogy az S betűt (S, mint Straight, azaz Hetero) is adják hozzá az LMBTQ mozaikszóhoz, mert így hitelesebb lenne az. 

Az amerikai mainstream média természetesen rosszallja a rendezvényt. Sőt többek között az Amerika Kapitányt játszó Chris Evans is rossz ötletnek tartja a felvonulást.

“Wow, menő kezdeményezés srácok!! Csak egy gondolat, ahelyett, hogy Hetero Pride, mit szólnátok ahhoz az elnevezéshez, hogy: “Az elkeseredett próbálkozás, hogy homofóbiával leplezzük saját meleg gondolatainkat, mert senki sem tanította meg nekünk gyerekkorunkban, hogyan kezeljük érzelmeinket” parádéja? Mit gondoltok? Túlságosan passzol?” - így reagált Twitter oldalán a világsztár a “Hetero Pride” ötletére."

 

hitradio.hu

Kép: roguerocket.com

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux