Ugrás a tartalomra
x

BFI Flare – London LGBTQ filmfesztivál

- a sokszínűség jegyében 10 nap az LGBTQ filmek jegyében Londonban.

 

Londonban már szinte hagyomány a tavaszi melegfilmfesztivál. Idén március 21. és 31. között élvezhetjük a legújabb játék- és rövidfilmeket, amelyekhez beszélgetések és workshopok is tartoznak. Rögtön a fesztivál elején tekinthető meg a 25. éves Priscilla a sivatag királynőjének kalandjai c. Oscar-díjas klasszikus.

 

Az idei fesztivál különlegessége – a Centerpiece gála keretében látható – a Jonathan Agassi Saved My Life c. dokumentumfilm, amely a 2000-es évek egyik legfoglalkoztatottabb és legnépszerűbb pornósáról szól. A témát tekintve a szervezők a filmet kizárólag 18 éven felülieknek ajánlják. Agassi Berlin és Tel- Aviv között ingázott és a pornózás mellett escortként is dolgozott, a filmfesztivál szervezői minden évben „becsempésznek” egy kis pornót, ilyen volt legutóbb a Shortbus c. botrányfilm is.

 

Apropó botrány: az idei fesztivál egyik legmegosztóbb filmje lehet a Knife and Heart c. francia művészfilm, amely tartalmaz pornó és horrorelemeket is lévén, hogy egy pornóproducerről szól. Francia filmek vagy nagyon jók, vagy nagyon lehet őket utálni. Jómagam nem tudtam eldönteni, hogy ez minek készült el, lehet a műfaj kedvelőinek majd tetszik. Főszereplője: Vanessa Paradies!

 

A Giant Little Ones c. amerikai dráma pedig két jóbarátról szól, akik egy beivott éjszaka után nem tudják, mi történt velük...egyszerű high-school dráma nem kifejezetten meleg-film de tanulságos.

 

Thomas

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux