Ugrás a tartalomra
x
""

„Mondd el a méheknek” - brit leszbikus témájú, romantikus film hamarosan a mozikban

Tegnap (március 7.) cikkezett a PinkNews arról: új trailer jött ki a Tell It To the Bees („Mondd el a méheknek”) című, Annabel Jankel által rendezett queer romantikus drámának, amely eléggé felcsigázta a filmszerető közönséget.

A két főszereplő nem más, mint a nyíltan biszexuális színésznő, Anna Paquin (True Blood – Inni és élni hagyni), valamint Hollyday Grainer. Ők esnek szerelembe egy skót kisvárosban, az ötvenes években. Paquin karaktere, Dr. Jean Markham hazatér szülővárosába, hogy átvegye apja gyerekorvosi praxisát. Barátságot köt az egyik kis betegével, aki megmutatja a kertükben lévő méhkaptárt. Aztán az édesanyját, Lydiát is megismeri. A páros szinte egyből szerelembe esik, ami persze rosszindulatú pletykákat generál a kisváros lakói között, hiszen az ötvenes években járunk, amikor egy azonos nemű kapcsolat illegálisnak számított.

A leszbikus témájú, gyönyörűen megkomponált film az Egyesült Államokban már május 3-án debütál, kicsivel több, mint egy hónappal korábban, mint származási országában (Egyesült Királyság: június 7-e). Az sem mellékes, hogy Fiona Shaw azonos című regényén alapszik. Az emberek tehát máris izgatottan várják, hisz tudvalevő, hogy A kedvencet négy Oscarra jelölték, amelyből egyet díjra is váltott. A Twitteren többek között a két főszereplő közötti kémiát méltatták.

A hivatalos filmplakáton – amelyet egyenesem „mestermunkának” tituláltak (tényleg szép) – Paquin és Grainger öleli át, háttérben egy méhkaptárral. (Amúgy a „Mondd el a méheknek” előzetese Rachel Weisz szülinapján jött ki – talán véletlen, talán nem.)

(PinkNews)

Borítófotó: screendaily

Nézd meg az előzetest

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux