Ugrás a tartalomra
x
""

Ben Camille is kifejezte nemtetszését az átnevelő terápia ellen

A máltai X-Faktor műsorvezetője nagy vehemenciával beszélt arról, mennyire nincs értelme 2019-ben arról beszélni, vajon az, ha valaki meleg, vagy queer, betegségnek számít-e.

Ben Camille azt követően hozta fel privát Instagram fiókján az átnevelő terápiák témáját, miután az egyik versenyző magát ex-melegnek titulálta, és kijelentette: az azonosneműek házassága bűnnek számít.

Camille elvileg heteró, de bizonyítottan tőle származik az üzenet: „Nem hiszem el, hogy 2019-ben is arról beszélünk, az, hogy valaki meleg, valamifajta betegség lenne… Ha fiú vagy, vagy lány, és még nem vagy tisztában a szexualitásoddal, azzal abszolút nincs semmi gond.”

Úgy folytatja, hogy ha valaki meg akar változni, azzal sincs probléma, viszont teljesen szükségtelen, racionális okok miatt. Ilyen a szorongás, vagy ha ezáltal túlsúlyossá válik valaki.

„Semmi sem fájna nekem annyira – meg is ölne –, ha tudnám, hogy odakint van egy fiú, aki fél kifejezni magát, mivel attól tart, fizikailag, vagy mentálisan csúfolni fogja valaki más – ez rémisztő.”

Az EU országai közül Máltán tiltották be hivatalosan az átnevelő terápiát 2016-ban, de a világ számos pontján még mindig legális, ahogy az Egyesült Királyságban is, ahol –az 1300-nál is több, akkreditált mentális szakember által kitöltött közvélemény-kutatás szerint – a 200-at is meghaladja azon betegek száma, akiknek felajánlották az ilyesfajta kezelést.

(Gay Times)

Borítófotó: eve  p o n t  com

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux