Ugrás a tartalomra
x
""

Inspiráló és erőt adó képek a Sydney-i Mardi Gras Parádéról

Február 15. és március 3. között rendezték meg Sydney-ben a már hagyománynak számító Meleg és Leszbikus Mardi Gras Parádét. A tizenhét napig zajló rendezvénysorozat témája a „Félelemnélküliség” volt. Cori Mitchell fotóiból válogattunk.

Közel 500.000 nézelődő figyelte és éljenezte tetőkről, erkélyekről „lógva” a közel 12.500 felvonulót, és ezzel az LMBTQ+ közösség egyik legnagyobb ünnepét sikerült összehozni a világon.

A „Félelemnélküliség” hűen fejezi ki azt az elsöprő erejű tettet, ahogy az LMBTQ+ emberek minden bátorságukat összeszedve fejezik ki világszerte, kik is ők valójában. Arra buzdít, hogy ezek a közösségek legyenek erősek, éljenek szívükben bátorsággal, legyenek büszkék, és félelem nélkül ünnepeljenek, akár egy szürke hétköznapon is. Hogy mit? Talán magát, az életet.

A Mardi Gras főszervezője, Terese Casu a felvonulás napján elmondta:

„Az emberek egész Ausztráliából idesereglettek, erre a csillogó estére, hogy tanúi legyenek a tiltakozás és az ünneplés egyfajta színes látványosságának… Összességében 197 csoport mutatta meg magát az idei Mardi Gras Parádén olyan, pompásan , s kreatív módon megjelenve, amely elegyíthető a félelemnélküliséggel is… És természetesen az LMBTQ+ ikon, Kylie Minogue sem hiányozhat, aki a Taylor Square-en ad majd lenyűgöző koncertet, 45 táncossal, drag queen-nel kiegészülve, egy olyan show-ban, amire mindenki emlékezni fog.”

Ausztrália legnagyobb ilyen buliján a közönség tíz élő show-t láthatott, 20 DJ tekerte a vakert és öt hatalmas táncparketten rophatták a jobbnál-jobb muzsikákra. Együtt voltak, boldogan, félelem nélkül.

Ez már a 41. éves Parádé volt, ahol a szervezők bejelentették: felajánlották, hogy 2023-ban tartsák Sydney-ben a WorldPride-ot, hisz az lenne a 45. felvonulás.

GALÉRIA






















































(The Advocate Magazine)

Borítófotó: Cori Mitchell

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux