Ugrás a tartalomra
x

Kincenzúrázták Rami Malek Oscar-köszönő beszédét

A kínai cenzoroknak túl sok volt a homoszexualitásra tett utalás. Kritikák kereszttüzébe került a kínai Mango Tv, miután kicenzúrázták az Oscar-győztes Rami Malek beszédét, írja a BBC.

Malek a Bohemian Rhapsody című film főszerepéért kapta a díjat, melyben a Queen énekesét, Freddie Mercuryt alakította. Beszédében Malek azt mondta, a film segíthet azoknak, akik indentitásukkal küzdenek. „Egy meleg férfiről csináltunk filmet, egy bevándorlóról, aki büszkén élte az életét“, tette hozzá. Az egyik legnépszerűbb kínai tv adó, a Mango Tv azonban a „meleg férfi“ kitételt „különleges csoport“-nak fordította. A nézők azonban felháborodtak a „félrefordításon“, hiszen Kínában melegeket számtalan előítélet és diszkrimináció sújtja. Mint a példa mutatja, még a meleg kifejezést sem szabad használni a tévében.

Ugyanakkor nem ez az első hasonló eset a csatornánál. 2018-ban a Mango Tv az Eurovíziós Dalfesztivált cenzúrázta hasonlóan, kitakarva a szivárványos LMBT zászlót, és más, homoszexualitásra utaló jeleket.

Forrás: Magyar Narancs

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux