Ugrás a tartalomra
x
""

Kambodzsai miniszterelnök: nincs szükség a melegházasságot engedélyező törvényre

Hun Sen kambodzsai miniszterelnök szerint országának nincs szüksége a melegházasságot engedélyező jogszabályra - adta hírül a helyi média csütörtökön.

"Nem hozhatunk törvényt a különféle szexuális orientációjú kisebbségek házasságának engedélyezéséről, ami több más országban is vitatott téma" - idézte az indokínai ország kormányfőjét a Khmer Times című helyi lap. "Nincs is szükségünk ilyen jogszabályra, mert nem tiltjuk a meleg párkapcsolatokat, illetve nem tartóztatjuk le és vetjük börtönbe az LMBT-közösség tagjait"

- érvelt.   

Eddig egyetlen ázsiai ország sem engedélyezte a melegházasságot, de a tajvani kormány csütörtökön rábólintott egy törvénytervezetre, amely májusban kerül a törvényhozás elé, és jóváhagyása esetén megnyithatja az utat az azonos nemű párok frigyre lépése előtt.   

A Rainbow Community Kampuchea nevű kambodzsai LMBT-szervezet illetékese, Ly Pisey csütörtökön rámutatott: Hun Sen többször felszólította a helyieket, hogy ne különböztessék meg az eltérő szexuális orientációjú polgártársaikat. Pisey szerint idő kell ahhoz, hogy a kambodzsai közvélemény és a politika elmozduljon a melegházasság és az örökbefogadás engedélyezése, valamint az LMBT-közösség egyéb jogainak biztosítása irányába. "Tudjuk, hogy lehetséges, de nem siettetheted a törvényt" - tette hozzá.

Forrás: atv.hu

Borítókép: ft  p o n t   c o m

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux