Ugrás a tartalomra
x

Úgy tűnik, saját magát verette meg a homofób támadást emlegető amerikai színész

Ebben az ügyben minden hívószó benne van: melegjogok, homofóbia, rasszizmus, Trump, lincshangulat. Olyan is, mint egy rossz film forgatókönye, és ha minden igaz, a valóságtartalma is nagyjából annyi.

Január 29-én egy Jussie Smollett nevű sorozatszínész azzal került be a hírekbe, hogy állítása szerint két fehér férfi támadt rá Chicagóban, rasszista és homofób sértéseket a fejéhez vágva. A verés során leöntötték hipóval, a nyaka köré pedig kötelet hurkoltak, állította. Az ügyről az Index is beszámolt.

Aztán elkezdődött a nyomozás, és egyre több kérdés merült fel a történet hitelességével kapcsolatban. Ezeket a chicagói rendőrség csak nagyon óvatosan pedzegette, mivel Smollett fekete és nyíltan vállalja homoszexualitását, így a sajtó minden nyilatkozatra sokkal jobban odafigyelt, mint az aznap este az USA-ban történt több tucatnyi utcai verekedés után keletkezőkre.

A dolog pikantériáját adta az is, hogy az Empire című sorozatban szereplő Smollett állítása szerint a forgatáson már kapott halálos fenyegetést, illetve az, hogy állítása szerint a két férfi piros,

THIS IS MAGA COUNTRY-FELIRATOS SAPKÁT VISELT.

Előbbi azért fontos, mert a levélben való fenyegetés az USA-ban bűncselekménynek számít, ráadásul szövetségi hatáskörbe tartozik, ami súlyosabb büntetéssel járhat, a második meg azért, mert a Trump kampányszövegéből (Make America Great Again, azaz Legyen Amerika ismét nagyszerű!) származó szlogennel ellátott sapka a demokraták egyik fellegvárának számító Chicagóban nagyjából annyira lenne feltűnő, mint a Fradi B-középben egy lila-fehét Újpest-mez, szóval eléggé. (És nagyjából egyforma következménnyel járna viselésük.)

A cikk folytatását az index.hu oldalon olvashatod el. 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux