Ugrás a tartalomra
x

Még rejszolni sem tud, de ő adja a legjobb szextanácsokat

Aki nem tudja, tanítja – tartja a pikírt mondás, a Netflix körberajongott új sorozata, a Sex Education esetében pedig ez szó szerint értendő. Mi is imádtuk, spoiler nélkül elmondjuk, miért.
A Sex Educationt már akkor kinéztem magamnak, amikor épphogy felkerült a Netflixre, és amikor még nem volt sehol az az elsöprő hype és rajongás, ami a sorozatot jelenleg világszerte övezi. Általában is szeretem a tini-témát, erről a felforgató, intenzív időszakról nem lehet eleget beszélni, írni, olvasni, forgatni, nosztalgiázni, és ismerve a mindenkori tinédzserek szexuális (in)kompetenciáit, abban is biztos voltam, hogy témája miatt a Sex Education edukatív jelleggel ötvözve ugyan, de jelentős poénfaktort tartogat. Később, a sorozatot övező rajongás nyomán is egyre sejthetőbb volt, hogy a projekt nem csak jól hangzott, hanem jól is sikerült, és a helyzet valóban így is van: a Sex Education szeretnivalóságban a Stranger Things ártalmatlanabb tiniverziója, a változatos gyilkos izék nélkül, és még értelme is van.

Főhősünk, Otis sejthetően nem a gimi szupersztárja: a kisfiús arcú, sovány, visszahúzódó srác fel sem tűnne senkinek a gimiben, ha legjobb barátja történetesen nem a suli egyik legfeltűnőbb jelensége lenne. Eric meleg, ezt nem is titkolja, sőt, az orientációjához társított összes excentrikusságot hozza, és csúcsra járatja. 
A folytatás a 24.hu-n

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux