Ugrás a tartalomra
x

Szivárványsztárok: Matt Dallas

Szivárványsztárok c. sorozatunkban olyan ismert emberekről olvashattok, akik felvállalták másságukat. Vannak olyanok, akiket a mozivászonról ismerhetünk, másokat a kis képernyőről. Vannak, akik a zene révén váltak ismertté, vagy éppen sportteljesítményeiknek köszönve. A közös bennük az, hogy saját nemükhöz vonzódnak, s ezt nem is titkolják. A Szivárványsztárok a nagy sikerű „A mozi meleg csillagai” folytatása.

Matthew „Matt” Joseph Dallas amerikai színész 1982. október 21-én született az Arizona állambeli Phoenix-ben, ahol – idősebb testvérként – két öccsével és húgával együtt nőtt fel. 12 évesen kezdett el érdeklődni a színészet iránt. 18 éves korában Los Angelesbe költözött, ahol elkezdte filmes karrierjét építgetni.

md

AZ ELŐBÚJÁS

2013 januárjában – Twitter oldalán – jelentette be, hogy saját neméhez vonzódik és komoly kapcsolatban él, méghozzá annyira, hogy el is jegyezte szerelmét, Blue Hamilton énekest. „Indítsuk az új évet a vőlegényemmel, Blue Hamiltonnal. Micsoda nagyszerű kezdete 2013-nak!” – írta Twitteren az akkor 30 éves sztár.

md

Blue Hamilton és Matt Dallas

A rajongókat teljesen megdöbbentette az üzenet, de jó kívánságaikat küldték a párnak. „Én vagyok az egyetlen, aki zavarban van?” – írta egyikük, míg mások így reagáltak: „Nem is lehetnék boldogabb! Szerelmet, boldogságot és sikert mindkettőtöknek.”

Két évvel később, 2015. július 5-én pedig – kihasználva, hogy az Egyesült Államok bármely államában házasságot köthetnek az azonos nemű párok – össze is házasodtak.

md

A páros türelmetlenül várt a nagy napra, hogy örök hűséget fogadhassanak egymásnak. 2015. június 26-án az Egyesült Államok mind az 50 államában legálissá vált az azonos neműek házassága. Ők pedig alig több mint egy hétre rá kimondták egymásnak a boldogító igent.

Az örömhírről az Instagramon számoltak be a friss házasok egy-egy kép társaságában, melyhez a 32 éves színész röviden annyit írt, hogy Mr. és Mr. Dallas, Blue pedig azt, hogy Bemutatom Mr. és Mr. Hamiltont.

2015. december 22-én Dallas és Hamilton YouTube-csatornájukon bejelentették, hogy örökbe fogadtak egy kétéves kisfiút, Crow-t.

md

A boldog szivárványcsalád

A KARRIER

Matt Dallas, miután Los Angelesbe költözött, először modellkedésből tartotta fenn magát, majd 2005-ben megkapta első szerepét a Way of the Vampire című thrillerben, amelyben Todd karakterét formálta meg.

md

A nagyobb ismeretségét az ABC Family televíziós csatornán 2006-ban debütáló Kyle, a rejtélyes idegen című sci-fi sorozat címszereplőjének, Kyle-nak – egy hihetetlen erővel és ritka képességekkel rendelkező fiatalembernek – a megformálása hozta. A sorozat három évadon át tartott, mielőtt 2009-ben levették volna a műsorról. Számos filmben és sorozatokban kapott vendégszerepeket, csakúgy mint a Camp Daze, a Wannabe és a Living the Dream című filmekben, továbbá az HBO Emmy-díjas Törtetők című sorozatában is.

md

2004-ben feltűnt az amerikai rapper, fan 3 Geek Love című zenei klipjében, 2005-ben pedig Mischa Bartonnal James Blunt "Good by my Lover" című videoklipjében, valamint 2009-ben Katy Perry "Thinking of you" című videoklipjében.

2011 nyarán, Steven Grayhmmel és Charlie Bewley-val – akikkel együtt játszott a Wyatt Earp bosszúja című westernben – közösen létrehozták az Astoria Ent Produkciós Irodát.

md

 

md

 

md

 

md

 

md

 

md

 

md

 

A SOROZAT KORÁBBI CIKKEI

Luke Macfarlane, Chris Salvatore, Duncan James, Colton Haynes, Lance Bass, Cheyenne Jackson, Matt Dallas

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux