Ugrás a tartalomra
x

Elismerte bűnösségét a torontói sorozatgyilkos

Nyolcrendbeli emberölésben találta bűnösnek a torontói bíróság azt a férfit, aki 2010 és 2017 közt gyilkosságsorozatot hajtott végre. A 67 éves Bruce McArthur elismerte a gyilkosságokat, írta a CBC. McArthurnak szexuális kapcsolata volt több áldozatával is, akikkel vagy a melegnegyedben, vagy online társkeresőn ismerkedett össze.

Virágosládába rejtette a hullákat

Ahogy arról beszámoltunk, 2010 és 2017 között nyolc meleg férfi tűnt el Torontó melegnegyedéből. Az esetek hasonlósága miatt a kanadai rendőrség 2012-ben elindította az úgynevezett Houston projektet az ügyek kivizsgálására. Ez az első nekifutás kudarccal zárult, a projektet 18 hónappal később azzal állították le, hogy nem került elő semmiféle bűncselekményre utaló nyom. Még bő három évbe és két újabb férfi eltűnésébe került, hogy másodszor is lépjenek: 2017 júliusában Prizma projekt néven indult próbálkozás a két frissebb eltűnéses eset vizsgálatára, ehhez felhasználták a Houston során gyűjtött információkat.

Helyszínelő rendőrök 2018. július 6-án.                                                                Fotó: Geoff Robins / AFP

 

A cikk folytatását elolvashatod az index.hu-n

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux