Ugrás a tartalomra
x

A nyíltan homoszexuális Pete Buttigieg bejelentkezett az USA 46. elnökének

A 37 éves Pete Buttigieg személyében újabb demokrata párti politikus jelezte, hogy indul pártja elnökjelöltségéért a 2020-ban tartandó elnökválasztáson.

Az elnökjelölt-aspiráns a mintegy százezer lelket számláló indianai South Bend polgármestere, afganisztáni háborús veterán, aki nyíltan vállalja homoszexualitását.

Pete Buttigieg szerdán a Twitteren és rövid videót mellékelve jelentette be, hogy létrehozta azt a bizottságot, amely elnökjelöltségi kampányát lesz hivatott előkészíteni. Korrupció elleni küzdelmet, a washingtoni politikai belharcai elleni fellépést, és egyúttal – saját városvezetői tapasztalataira hivatkozva – az elszegényedett, úgynevezett rozsdaövezetek fellendítését ígéri. Bemutatkozó videójában az elnökjelölt-aspiráns hangsúlyozta azt is, hogy az új nemzedék képviseletében száll be az országos politikába, de elismerte azt is, hogy lesznek nehézségei is, hiszen eddig nem politizált országos szinten. A The Washington Post megemlítette azt is, hogy Buttigieg 2017-ben sikertelenül pályázott a Demokrata Országos Bizottság (DNC, a párt vezető szerve) elnöki posztjára.

Buttigieg bejelentette, hogy a jövő héten Iowába, majd New Hampshire-be utazik, abba a két államba, ahol az amerikai elnökválasztási folyamat első előválasztásait tartják. Februárban önéletrajzi könyvet is megjelentet. 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux