Ugrás a tartalomra
x

Rendőrök kínoztak halálra két meleg férfit Csecsenföldön, állítják jogvédők

Két meleg férfit halálra kínoztak csecsenföldi rendőrök, az LMBT-közösség további 40 tagját pedig őrizetbe vették orosz jogvédők szerint, írja a Guardian.

Az MTI tudósítása szerint az LMBT-háló nevű melegjogi szervezet programigazgatója, Igor Kocsetkov szerint az észak-kaukázusi köztársaságban újabb, decemberben kezdődött letartóztatási hullám zajlik férfiak és nők vélt vagy valós nemi orientációja alapján. Mint mondta, a helyi bűnüldöző szervek által őrizetbe vett személyeket, akiknek pontos száma a kívülállók számára nem ismert, Argun városban tartják fogva. A jogvédő a hírügynökségnek azt állította, hogy az elfogott emberek személyes iratait elkobozták, és hogy két őrizetes a kínzásba halt bele.

A Guardian arról ír, hogy az orosz melegjogi hálózat, ami jelentette az eseteket Szentpéterváron működik, de kiterjedt hálózattal bír a meleg közösségben Csecsenföldön is, a 2017-es melegek elleni pogromokról szóló hírek után a közösség tagjait megpróbálták kitelepíteni a viszonylagos önállóságú muszlim régióból. Az ilyen költöztetések miatt kobozzák el a melegek személyes dokumentumait a csecsenföldi hatóságok az aktivisták állítása szerint, valamint azzal is megfenyegették őket, hogy hátrahagyott rokonaikat bántani fogják, amennyiben elszöknek Csecsenföldről.

A cikk folytatását elolvashatod az index.hu-n

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux