Ugrás a tartalomra
x
""

Az Indiai Hadsereg vezérezredese nem engedi a melegszexet a seregben

Indiában sem könnyű a katonaélet, ugyanis a hadseregben folytatják azon rendszabályok kikényszerítésének gyakorlatát, amik megtiltják a férfiak közti szexuális kapcsolatot annak ellenére, hogy az országban a homoszexualitás már nem törvényellenes.

Az azonosneműek közötti testi kapcsolatot tavaly szeptemberben dekriminalizálták, amikor a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a még a gyarmatosító időkből megmaradt 377. Cikkelyt. Ám az Indiai Hadsereg feje, Bipin Rawat vezérezredes úgy nyilatkozott csütörtökön (január 10.), hogy a katonaság továbbra sem tűri el a melegeket soraikban.

„Nem fogjuk engedni, hogy ilyesmi megtörténjen a Seregben. Az LMBT-ből eredő ügyek… Minálunk ez nem elfogadható” – mondta el a média képviselőinek egy sajtótájékoztatón. „Továbbra is az Hadseregre vonatkozó régi Törvényt követjük, amelyben nincs megengedve, hogy ilyesmi megtörténjen.”

Bipin Rawat vezérezredes. (Fotó: India Today)

Hozzátette:

„Miránk is vonatkoznak az ország törvényei, de amikor az Indiai Hadsereg kötelékébe lép valaki, nem ugyanazok a jogok és kötelességek illetik meg, mint általában. Bizonyos dolgok nálunk máshogy működnek, de persze, nem vitatjuk a Legfelsőbb Bíróság döntését… Meg fogjuk majd látni, mi lesz ebből az egészből, ahogy arra is kíváncsi leszek, a társadalom hogyan fogja elfogadni – önök akár elfogadják, akár nem… azt kell mondjam, amíg hivatalban vagyok, itt nem lesz ilyesmi.”

- nyilatkozta az NDTV-nek.

A szeptemberi események ellenére a katonaságnál még mindig három, az 1950-es években íródott szabályozást – a Hadseregre-, a Haditengerészetre-, és a Légierőre Vonatkozó Törvénykezést – követnek, ezek alapján meg lehet vádolni bárkit, akit melegszexen kapnak rajta. Amúgy maga a szöveg eléggé köntörfalazva fogalmaz, állandóan a „természetellenességet” emlegeti – és ez egyértelmű utalás a homoszexuális kapcsolatokra. Sajnos, több olyan országban is hasonló a helyzet, ahol szintén engedélyezték a homoszexuálisok testi kapcsolatait törvényileg. A világon legalizált 76 országból csupán 24-ben lehet szexuális hovatartozástól függetlenül szolgálni a hazát. Valószínűsítem, hogy Magyarországon ebből botrány lenne, ahogy az Egyesült Államokban sem engedélyezi Donald Trump, hogy transzneműek teljesítsenek szolgálatot.

(PinkNews)

Borítófotó: underbjerg  p o n t  c o m

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux