Ugrás a tartalomra
x
""

Meleg menedékkérőktől vízuminterjúkon megkérdezték, nyeltek-e spermiumot

Pár éve egy meleg pár kért volna menedéket Ausztráliában, és meglehetősen tolakodó kérdésekre kellett választ adniuk a szexuális életükkel kapcsolatban.

Mindez még 2012-ben történt, amikor is egy bangladesi pár menedékért folyamodott Ausztráliában, és a kormánytisztviselő kényelmetlen kérdéseket intézett hozzájuk. A BuzzFeed-nek mostanra sikerült kinyomoznia a kérdéseket, és hogy pontosan mi is történt. Külön-külön interjúvolták meg őket a Bevándorlási és Állampolgársági Osztály Sydney-i központjában.

Meleg menedékkérők - illusztráció. (Fotó: BuzzFeed)

Az első interjún, nevezzük a jelöltet A-nak, szóval megkérdezték tőle, mikor volt legutóbb nemi kapcsolata a barátjával, nevezzük őt B-nek. Egyiküktől azt kérdezték: „Harminc percen belül meg is volt? Vagy hosszabb ideig tartott, talán egy óráig?”

Majd A-t faggatták: „Akkor maga orális szexben részesítette őt. Elélvezett? Elélvezett… Volt már klimaxa? Elment?”

Azt is kérdezték:

„Miért lehet gond, ha maga lenyelte a partnere spermáját?”

A-t kikérdezték arról is, a barátja elmondott-e neki mindent saját egészségéről. „Szóval, ha orális szexben részesítették egymást, általában használtak óvszert?” – kérdezte a hivatalnok.

A másik interjún B-től azt kérdezték, kapott-e valami kezelést a HIV ellen, vagy járt-e a Mardi Grason. Mondanunk sem kell, a meleg pár menedékkérelmét elutasították.

A Bevándorlási Törvényszék 2014-ben átfogalmazta a rendeletet, rámutatva a kérdések „nagyfokú intim” jellegére. Ám a hivatalos szervek nem árulták el a BuzzFeed-nek, a pár kapott-e Ideiglenes Vizumvédelmi Igazolást (TPV). A Belügyminisztérium szóvivője azt azonban elárulta, hogy az interjúnak azon részei „nem odaillőek és érzéketlenek” voltak, hozzátéve, „ebben az ügyben az lett volna a helyes, ha nem tesznek különbséget a többi kérelmezővel”.

Anna Brown, az LMBTQ+ jogokért küzdő Equality Australia (Egyenlőséget Ausztráliban) frissen megválasztott ügyvezetője azt közölte a BuzzFeed-del, hogy számos ilyen esetről tudnak. Szerencsére, a Bevándorlási Hivatal interjúztatási módszere 2012 óta jelentősen változott.

(PinkNews) (BuzzFeed)

A borítókép forrása: sputniknews  p o n t  c o m

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux