Ugrás a tartalomra
x
""

Tegnap este mégis volt meleg csók az olasz köztévében – óriási nézettség mellett

A konzervatív politikus még jobban leégette magát a Wine to Love sikerét látva. Egyszemélyes szélmalomharcba kezdett: a Rai1 országos közszolgálati csatornát támadja, hogy miért nem vágták ki az Ornella Muti-t sztároló vígjátékból. Egy borvidéken, borospincék között játszódó történetről van szó, és a szereplők „borból szerelembe” csöppennek.

Hét napig folyt a hasztalan és nevetséges vita arról, legyen, vagy ne legyen megcenzúrázva az olaszok legújabb kedvence, a Wine to Love – A szerelem színei című romantikus komédia. Az egész felesleges cécót az olasz konzervatív párt, a családos Emberek (Il Popolo della Famiglia) elnöke, az egyébként újságíró Mario Adinolfi kezdte. A botrány csak jót tett a Domenico Fortunato rendezte alkotásnak, hisz a főműsoridőben vetített Wine to love-ra fél Olaszország kíváncsi volt. Ez azt jelenti, hogy cirka 4 millióan látták a tévében, ahogy elcsattan az a bizonyos csók január 4-én este. Az azonos műsorsávban vetített Zootropolis megtorpant 2.423.000 nézőnél.

Egy meleg csók evolúciója: Wine to love (Alessandro Intini - a falnál - és Alessandro Tersigni)

Két jóképű olasz színész – Alessandro Intini és Alessandro Tersigni – csókolózott össze, de nem is mentek bele nagyon, és csak néhány másodpercig tartott, de Adinolfi már valamifajta apokaliptikus vízióktól vezéreltetve, magából kikelve fröcsögött a Facebookon.

„Este végül mégis leadta a Raiuno a filmet. A mozikban 157 néző látta – csupán két napig vetítették (a ford.) –, ami 1100 eurót jelentett. Köszönet a FOA-nak (olasz műsor szolgáltató), hiszen már az első estén meg is volt a 3.828.000 nézője. A homoerotikus jelenetet nem vágták ki. A Pártom hiába jelentette be? Nem hinném. Megvitattuk, és sok okot sorakoztattunk fel. Kaptunk a fejünkre, hogy miért bojkottálnánk a filmet, de hát, több, mint ötmillió, 12 évnél aluli néző van, és tízmillió szülő. Majd csodák-csodájára azt láttuk a Keresztény Családban, hogy tévedtek. Ez a tévedés azonban nem a filmesztétikájából fakadt, hanem annak erkölcsösségéből. Kaptunk egy PDF-et, mely szerint „a tényeket sosem kellene különválasztani az értékektől”.

A legvégén biztosítja követőit: „tovább fogunk menni, ismét neki fogunk menni a Raiuno-nak, hogy a folyamatot megváltoztassuk”.

A jelek szerint azonban a csatornánál magasan tojnak a politikus fejére, és az olasz LMBTQ+ televíziózás végre valósággá válik. Köszönet érte.

(gay.it) (fanpage.it) (youmedia)

NÉZD MEG A WINE TO LOVE ELŐZETESÉT

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux