Ugrás a tartalomra
x
""

Chilében homofób támadásoknak esett áldozatul két férfi – meg is kínozták őket

Ami a legszörnyűbb, két különböző helyen. Egyiküket a saját otthonában, másikukat egy autóban támadták meg.

Chile legnagyobb LMBTQ+ szervezete, a Movilh szerint, az 52 éves Jose David Muñoz Vargast egy forróvizes kádba kényszerítették az otthonában, ahol a támadók a fejét a forró víz alá tartották. Vargast aztán elvitték a közeli kórházba, ahol testén számos égési sérülést láttak el, és az állapota még mindig kritikus.

Rolando Jimenez, a Movilh vezetője elmondta: „Kapcsolatban állunk a családtagokkal, akik azt mondták nekünk, a támadás homofób jellegű volt, szóval továbbra is biztosítjuk a segítségünket, bármire is van szükségük. Minden részletre kiterjedően ki kell vizsgálnunk ezt az erőszakos bűntettet, és alkalmaznunk kell a Zamudio Törvényt.”

2012-ben vezették be ezt a törvény, miután ugyanazon év márciusában homofóbok ölték meg Daniel Zamudio-t Chilében. Ez a törvény hivatott megvédeni az LMBTQ+ közösséget az erőszaktól és a diszkriminációtól.

A második férfit szintén feltételezett homofób támadások érték újév napján, Valparaiso tengerparti városában. A 24 éves férfi egy autóban utazott a támadóival, akik akkor váltak erőszakossá, amikor a partnerével beszélt telefonon. Ezt az információt Diego Rios, a Movilh-Valparaiso szóvivője osztotta meg az Attitude magazinnal.

„Inzultálni kezdték a szexuális hovatartozása miatt, bántalmazták és meg is kínozták. Ez egy szomorú szituáció.” A támadók az Andok felé irányították autójával, ahol a nemiszervét rugdosták meg, cigarettákat égettek a kezén, és a fejét szikladarabokkal próbálták betörni. Az áldozat elájult, és a következő napon kelt fel, amikor is „nem tudta, hol van”.

Újév napján az Észak-Yorkshire-i Whitby-ben is megtámadtak két embert homofób állatok, őket is kórházba vitték.

(Attitude)

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux