Ugrás a tartalomra
x
""

Brandmüller bíboros: „A szexuális zaklatások a homoszexualitásból, nem a katolikus egyháztól erednek”

Egy német bíboros dühöt és vitákat szított pénteki (január 4.) kijelentése miatt, miszerint a klérusa tagjai által elkövetett szexuális erőszakért nem a becses katolikus egyház, hanem a homoszexualitás okolható.

„Ami egyházunkban történt, nem különbözik a társadalmi eseményektől” – fejtegette Walter Brandmüller bíboros. „Az itt a valódi botrány, hogy a Katolikus Egyházat nem választják külön a társadalom többi részétől.” Tavaly a Német Püspöki Konferencián előkerült egy tanulmány, eszerint 1946 2014 között több, mint 3600 gyereket molesztáltak kifejezetten szexuális céllal a német plébánosok.

Walter Brandmüller bíboros

De Brandmüller kardinális váltig állítja, csupán „elenyésző azok papok száma”, akik ténylegesen el is követtek „ilyesmit”. Ehelyett szerinte az igazi gond a homoszexualitás, és állítja: „statisztikailag bizonyított”, hogy van összefüggés a homoszexualitás és a bántalmazás ténye között. „A társadalom elfelejti, vagy elleplezi, hogy az egyházon belüli szexuális zaklatásos ügyek több, mint 80%-ánál fiatal felnőttel az ’áldozatok’, nem pedig gyerekek. (Ott van még az a 20…). Ezt a német hírügynökségnek mondta el a lassan 90 éves bíboros.

Az egyházférfi csatlakozott a Pápa tervéhez, aki arra buzdította a katolikus püspököket, hogy ne vegyenek fel gyaníthatóan homoszexuális jelölteket a papi klérusba. Mindenesetre még a híresen objektív német újságírókat is felháborította ez a szégyenletes kijelentés, mert ezáltal még jobban mélyül a szakadék az egyház és a queer emberek között.

(The Telegraph)

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux