Ugrás a tartalomra
x
""

Nancy Pelosi: „A szavamat adom, hogy megtiltom a melegellenes diszkriminációt”

Az Egyesült Államok Képviselőházának újraválasztott, 78 éves elnöke nem fogja hagyni, hogy sérelem érje az LMBTQ+ embereket, erre a szavát adta.

Tegnaptól (január 3.) ismét a Demokrata politikus, Nancy Pelosi az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházának elnöke – megválasztott képviselők között is rekordszámú a queer politikus – amely pozíció óriási befolyással bír. Korábban (2007-2011) már betöltötte ezt a tisztséget, és most újra megerősítette a queer közösség iránti támogatását.

Házelnöki első beszédében bejelentette, minden erejével azon lesz, hogy a kovetkező Kongresszuson megszavaztassa az Egyenlőségi Törvényt – ezáltal jogilag már nem lehetne diszkriminálni LMBTQ+ embereket.

„Igazságosabbá tesszük Amerikát, ha életbe léptetjük az Egyenlőségi Törvényt, és véget vetünk az LMBTQ+ közösséggel szembeni diszkriminációnak.”

Beszéde egy másik részén hangot adott támogatásának, hogy átvizsgálják a fegyverviselési engedélyek kiadását, illetőleg a DREAM Act-et is bevezetteti, ami legális státuszt nyújtana azon, papírokkal nem rendelkező bevándorlóknak, akik gyerekként kerültek az Államokba, és oda is jártak iskolába.

Chad Griffin, az Emberi Jogi Kampány elnöke nagy örömét fejezte ki, hogy Pelosi a befolyását használja fel arra, hogy az egyenlőség mögé álljon. „Most jött el az idő, hogy lépjünk egyet előre azáltal, hogy beiktatjuk az Egyenlőségi Törvényt, s így biztosítjuk az amerikai LMBTQ+ emberek munkába járási lehetőségét. De nemcsak ezt, hisz családot is alapíthatnak, és diszkrimináció nélkül, szabadon élhetnék az életüket” – mondta.

Chad Griffin

„Rengeteg LMBTQ+ embernek kell nap mint nap az igazságtalansággal és a diszkriminációval szembenéznie, mert az egyes államok saját törvényei abszolút nem védik meg őket… Köszönettel tartozunk Pelosi házelnök asszonynak, hogy újra megerősítette támogatását ebben a kiemelkedően fontos törvényi szabályozásban, és kiszélesíti azt a történelmi pillanatot, melynek során az egész országra kiterjedő, szövetségi queer egyenlőség valósággá válik.”

A javaslatot a Képviselőház megszavazta, ahol Demokrata többség van a november 28-i, kormányközi választások óta, de kihívásokba ütközhet a Republikánus többségű szenátusi szavazásnál.

(GayTimes)

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux