Ugrás a tartalomra
x
""

Brazília új elnöke máris megtépázta a melegjogokat – hivatalba lépésének első napján

Beiktatását követő egyik első intézkedése volt.

Brazília új elnöke, Jair Bolsonaro állta a szavát, és egyből az LMBTQ+ közösséget célozta meg intézkedéseivel. A „büszke homofób” olyan rendeleteket írt alá, amik érinteni fogják sorstársainkat, egyes csoportokat és rabszolgák leszármazottjait. Órákkal azután, hogy hivatalban lépett, Bolsonaro eltávolíttatta az LMBTQ+ embereket segítő alosztályt az újjászerveződő Emberi jogi minisztériumból, írta meg az Associated Press. Nem nevezett meg másik hivatalt, akik ezentúl foglalkoznának a queerek ügyeivel.

Az új EJ miniszter egy volt evangélikus lelkész, bizonyos Damares Alves korábban a brazil családokra nézvést fenyegetőnek érezte a mindenkit belefoglaló irányelveket, a korábbi minisztert hibáztatva, mondván: „borzalmas keresztény”.

„A lányokból hercegnők, a fiúkból hercegek lesznek. Brazíliában nem lesz több ideológiai nevelési elv a gyerekek és a kamaszok körében.” – íme egyik fröcsögő kijelentése.

Az, hogy Bolsonaro ennyire ellenzi a melegjogokat, nem érte meglepetésként a helyi közösség tagjait. Korábban azt mondta: „inkább legyen a fiam halott, mint meleg”. Azt is mondta, a szülőknek meg kell nevelniük a gyerekeket, hogy „normálisak” legyenek – már ha „gyanítják, hogy langyik”…

Mi is megírtuk, hogy az utóbbi heteken ugrásszerűen, avagy áradásszerűen megnőtt a házasulandó azonosnemű párok száma az anyakönyvvezetőknél, hisz még ennek a homofób m.j.mnk a hivatalba lépése előtt törvényesen is össze akarták kötni az életüket. A házassági egyenlőség 2013 óta volt legális az országban.

Más hírforrásokból tudni lehetett, hogy Orbán Viktor is ott volt a beiktatáson, elsők között gratulált Bolsonarónak, de Trump is örömmel nyugtázta a hírt. Utóbbi magabiztos a két ország közötti kapcsolatok megerősödésében.

(Gay Times)

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux