Ugrás a tartalomra
x
""

A csókjelenet, mely felszította a tüzet Florida szerte

Amikor egy hadihajó hosszú idő után hazatérvén kiköt, már hagyomány, hogy egy szerencsés feleség csókkal köszönti tengerész férjét, és ez bekerül a helyi hírekbe. Ez az úgynevezett „szertartásos első csók.” A News4Jax portál, a WJXT tévécsatorna és a két főszereplő is kapott hideget, meleget – de egyiküket sem érdekelte.

Az Egyesült Államok Haditengerészete ma már nagyon elfogadó az azonosnemű házaspárokkal szemben. Ezért sem ágált senki, amikor a tengerésztiszt Bryan Woodington élete párját, Kenneth-et sorsolták ki, hogy ő köszöntse a szertartásos csókkal kedvesét. A USS The Sullivans hét hónap közel-keleti küldetés után kötött ki a floridai Jacksonville-nél, szóval óriási volt az öröm, amikor a két szerelmes ismét egymásra talált.

„Nagyon izgatott voltam, és alig vártam, hogy megtörténjen… Tudtam, hogy el fogunk merülni egymásban” – mondta Bryan. „Amint leszállt a hajóról, elvesztettem minden önuralmam. Egyből ledobtam mindent, és futottam” – tette hozzá Kenneth.

Sokan párhuzamot vonnak a csókjelenet és az arról készült fotó, illetve a híres, 1945-ös felvétel között, amikor egy nővérkében merült el egy másik tengerész, a Times Square-en.

A konzervatívabb érzelmű nézők sem hagyták szó nélkül. Több dorgáló telefont és e-mailt kapott a médium. „Milyen szomorú, hogy a csatorna olyan sok nézőt veszített azzal, hogy mutatták, hogy egy meleg pár csókolózik!”; „Azt hittem, ez egy családbarát adó!”; „Sosem fogom nézni, soha többé!!!!!!!!!”

A Jacksonville-i Tengerészbázis Facebook oldalára is kikerült Kenneth reakciója a negatív kommentekre:

„Nem igazán zavart. Őszintén szólva, olyasfajta ember vagyok, akit nem igazán érdekel, mit mondanak róla az emberek” – mondta Kenneth

„Nagymamám mindig erre tanított, ezt hajtogatta: ’Tudod, néhány embernek másmilyen élete van, és ők így vannak a világban, és neked nincs más dolgod, mint kedvességgel és tisztelettel viseltetni irántuk’” – tette hozzá Bryan.

Sokan emlékezhetnek arra a felvételre, amikor 2012-ben egy küldetésből hazatérő hivatásos katonát köszöntött csókkal azonosnemű párja. Ez persze egyből felrobbantotta a netet.

Nézd meg a csatorna riportját

(NewNowNext) (PinkNews)

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux