Ugrás a tartalomra
x
""

Újraindul A fiúk a klubból!

Eredetileg Machesterben játszódott a sorozat, most új karakterek tűnnek fel, és a helyszín ezúttal az Egyesült Államok.

Az amerikai kábeltelevíziós csatorna, a Bravo rendelte be a sorit, de természetesen az eredeti angol széria alkotója, Russell T. Davies is besegít a munkálatokba, mint executive producer.

Az öt évadot (2000-2005) megélt és a köztudat számára ismert, Pittsburgh-ben játszódó A fiúk a klubból elődje az 1999-es manchesteri, ami három meleg pasi életét követte nyomon, tíz részes volt, és Aidan Gillen, Charlie Hunnam, valamint Craig Kelly játszották a főszerepeket.

Most az új amcsi reboot-ot a 29 éves, kanadai Stephen Dunn jegyzi majd (a forgatókönyvet is), aki elmondta, Davies azzal kereste meg őt: miért nincs olyan QAF, amiben a szereplőknek a mai LMBTQ+ emberek problémáival kell szembenézniük? Dunn-t pedig leginkább Donald Trump melegellenes politikája, illetőleg az Orlandói mészárlás sarkallta az alkotásra.

Davies elmondta: „Dunn egy nagyon új, nagyon sok ember számára azonosulandó sorozatot akar létrehozni. Van benne kis düh, azzal kapcsolatban, ahogy a világ most áll, és ahogy a melegjogokat megítélik sok helyen… Nem úgy jött el a meetingre, hogy ebből ő most hű de nagyot fog profitálni, hű de nagy reklámfogás lenne, hanem ahogy egy meleg férfi általánosan beszél a melegjogokról.”

Azt is elmondta: nem szól bele a forgatókönyvbe, de tanácsokkal fogja ellátni a direktort. Még semmi sincs eldöntve, a pontos amerikai helyszín sem, csak az: a machesteri szériát reboot-olják. De persze, aktualizált változatban.

„1999-ben A fiúk a klubból ritkaságnak számított. Akkoriban nem hallottál olyasmiről, hogy egy 15 éves iskolás fiú meleg lenne. Manapság nemhogy pletykálnak erről, de maguk a fiúk is felvállalják.”

Az LMBGQ+ emberek ábrázolása is nagyon megnőtt a televízióban, ám még mindig vannak akadályok, amiket le kell küzdeni. „Több és több új ajtót akarunk kinyitni, és egyre több új területet felfedezni. Így izgalmas.” – tette hozzá.

(The Guardian)

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux