Ugrás a tartalomra
x
""

„Méreg!” Így jellemzi egy queerellenes kampány az azonos nemű szerelmet Izraelben

Már megint ugyanaz a nóta…

Egy izraeli vallási csoport új LMBTQ+ ellenes kampányában „méregként” pocskondiázza az azonos neműek közötti szerelmet, és elősegítené az átnevelő terápiát. A felhívást a Családi Értékek Megerősítése Mozgalom indította azzal az alapindokkal, miszerint a melegeknek nem kellene megengedni, hogy szülők legyenek. Arról is szól a fáma, hogy a szexuális hovatartozás „megváltoztatható” – írta egy izraeli hírportál.

A csoport szórólapokat osztogat Tel Aviv szerte az úgynevezett „éberség hetében”, jellemzően zsinagógáknál, iskolák külterületein, illetve ifjúsági központokban. A kampány részét képezi egy kérdőív is az azonos neműek vonzalmáról. Ez a förmedvény elég bizarr állításokat tartalmaz az LMBTQ+ emberekről.

Olyasmiket, hogy a társadalom „erőszakos támadásnak van kitéve, és hogy a queer közösség átmossa az emberek agyát”, továbbá, hogy ezek az emberek előszeretettel alkalmazzák a „médiaterror” eszközét azokkal szemben, akik nem fogadják el életstílusukat. Emellett azt állítja, az LMBTQ+ jogokért való „erőlködés agresszív” módon következett be, és hogy „rákényszerítették magukat a világi értékekre, a nyelvekre és a társadalmi viselkedésekre”.

Különösen sokkoló megint szembesülni ezzel, de a Családi Értékek Megerősítése Mozgalom vitákat generál azzal is, miszerint a leszbikusok és a melegek megváltoztathatják „szexuális vonzalmuk irányát”.

A csoport le is vezeti, és bizarr analógiát kreál erről.

„Amikor egy férfi igazán megéhezik, és lát valami finomat, erősen felgyűlik benne a szenvedély, hogy egyen. De amint ez a férfi rájön, hogy ételébe méreg került, ami az azonnali halálát okozza, az éhség iránti szenvedély elmúlik, és felváltja az elutasítás.”

Folytatták: „Egy terapeuta nézőpontjából világosan látszik, hogy egy személy hajlamait befolyásolni is lehet. Sajnálatos, hogy a meleg harcoskodás miatt az átnevelő terápiára rossz címkét aggattak, és azok a terapeuták, akik alkalmazták ezt, most fenyegetve érzik magukat.”

A pamflet fámája kitér arra is, az LMBTQ+ embereknek nem kellene szülőknek lenniük, mert „erkölcstelen, a férfiakat, s a nőket is a felelőtlen szülőségre sarkallja.”

A Tel Aviv Pride-on

Az izraeli LMBTQ+ jogokról

Múlt héten az izraeli Legfelsőbb Bíróság egy meleg pár javára döntött, akiket vélhetőleg diszkrimináltak, amikor mindkettőjük nevét szerették volna feltüntettetni a közös gyerekük születési anyakönyvi kivonatán. A jelenlegi örökbefogadási törvények alapján mindkét szülő neve ott szerepelhet az iraton, de a meleg szülőknél csak az egyiküké.

Októberben valaki „Halál az LMBT-re” feliratot firkált a Tel Aviv-i Holokauszt emlékműre. A polgármester, Ron Huldai parancsba adta eltüntetését, és elítélte a gyűlöletbeszédet a Facebookon. Izraelben a queerjogok és a queer emberek iránti tolerancia az egyik legnagyobb a Közel-Keleten. Az azonos neműek közötti szexuális tevékenységet 1988-ban legalizálták Izraelben, azonban a szodómia büntethető 1963 óta.

Az azonos neműek házassága nem legális Izraelben, de az országon kívül köttetett házasságokat hivatalosan elismerik.  

(PinkNews)

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux