Ugrás a tartalomra
x
""

Történelmet írt az első transznemű Miss Universe-versenyző

A rangos szépségverseny hálás a spanyol Angela Ponce-nak, és a szervezők videóüzenetben köszönték meg bátorságát.

Noha nem nyerte meg, a Miss Universe berkeiben mindenki elismeréssel adózott, hogy Angela Ponce bejutott a tegnapi döntőben a legjobb húsz versenyző közé. Ezzel megmutatta, hogy transzneműként is egyenlő eséllyel indulhat a megmérettetésen.

A 27 éves Spanyolország szépe erre azt mondta: „Nem kell, hogy megnyerjem a Miss Universe-t, csak az kell, hogy itt legyek.”

Voltaképp a Miss Universe szervezői hat éve nyitottak a transznemű indulók felé, és a házigazda modell, Ashley Graham szerint Ponce-ben megvan minden, ami a nyeréshez kell. „Okos, eltökélt, gyönyörű. Az ő útja minden, csak nem átlagos. Mondhatnám úgy is: átlag feletti.”

Angela Ponce tüzes flamenco ruciban

Ponce júniusban lett Spanyolország szépe. A döntőben 93 másik versenyzővel küzdött Thaiföldön. Tapsvihar fogadta, amikor a nemzeti viselet kategóriában flamenco táncosként lépett színpadra, de az estélyi ruhája sem volt ronda, mert igazi sellőnek öltözött. Már a verseny előtt is a transzneműek érdekeiért szállt síkra, és Trump transzellenes politikájáról is megvan a véleménye. „Nem a vagina tett engem nővé. Nő vagyok, már születésem előtt az voltam, mert az identitásom itt van” – mutatott a fejére. „A bírálók megmondják, hogy mit tegyél, meg mit ne tegyél, mi vagy, meg mi nem vagy.. a nőiességed az igazi identitásod.

Hozzátette: „Úgy vértezd fel magad, hogy a negatívumot, ami ér, változtasd a legnagyobb erősségeddé.”

„A gyerekek előítéletek nélkül születnek, és szerintem, ha már egész fiatal kortól beszélünk nekik a sokszínűségről… egy olyan generációt nevelhet az emberiség, akik sokkal, de sokkal toleránsabbak és tisztelettudóbbak.”

Kíváncsian várjuk a jövő évi Miss Universe versenyzőit.

(PinkNews)

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux