Ugrás a tartalomra
x
""

Tánc az identitástudatért

Rengeteg a meleg művész világszerte és minden művészeti ágban, nemcsak a táncművészetben. Táncos és koreográfus egyaránt.

Ám sajnos az a tendencia, hogy megkérik őket, amikor darabot írnak, ne vegyék figyelembe identitásukat. A dallasi Dark Circles (Fekete Körök) Kortárs Tánctársulat a sarkára állt, és dacolt ezzel a szomorú tendenciával, és a téli szezonra kifejezetten meleg narratívájú, témájú és eszméjű darabokkal készülnek. A táncosok legnagyobb része queer, vagyis a saját neméhez vonzódik. A bemutatandó darabok közül három világpremier is helyet kapott. A Dark Circles olyan meleg koreográfusokat kért fel a munkára, mint Mark Caserta, Eoghan Dillon és Mikey Morado.

Habár sok táncos és koreográfus melegnek vallja magát, gyakran kérik tőlük, hogy erről feledkezzenek meg, így kénytelenek ellenkező nemű partnerrel táncolni, és imitálni a szerelmet, pedig mindannyian tudjuk: a szerelemhez mindenkinek egyenlő joga van.  

A dallasi LMBTQ+ közösség ünnepli a kezdeményezést, mert amint mondják: végre a művészek is azok lehetnek a színpadon, akik az életben, és saját igaz valójukban még sikeresebbek lehetnek. A Társulat szükségesnek véli, hogy a fiatalokkal (12-18 évesek) is megismertessék ezen új darabokat, mert fontosnak tartják az ön- és mások elfogadását.

(Advocate)

GALÉRIA

Végül pedig engedjetek meg egy klasszikus koreográfiát, amely örök kedvenc, és ide kívánkozik.

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux