Ugrás a tartalomra
x
""

Ismét botrány a buddhistáknál

Körülbelül három hete írtunk arról, hogy egy tajvani szerzetes drogos melegorgiákkal bukott le. Nos, most ismét áll a bál a szigeten, ezúttal a muszklik miatt.

Ismét egy szerzetessel kevesebb fog korán kelni Tajvanon, de ennek így kellett lennie. Szinte egyből bejárták a netet azok a fotók, amiken egy eléggé kigyúrt fiatal srác látszik buddhista talárban. Anélkül lett címlap a sztoriból, hogy kiderült volna a fiatal férfi kiléte. Lehet, nem is buddhista. Sajnos, a vallási elöljárók sem túl határozottak, és csak általánosságokat tudnak szajkózni az ügy kapcsán.

Narong Songarom, a Nemzeti Buddhista Hivatal megbízott igazgatója eljuttatott közleményében ez szerepel:

„A szerzetesi diszciplínákkal szembeszegülve, ez az ember hasonlóképp kezelte az egyszerű ruhákat a szerzetesi talárral, és az interneten tette közzé izmos testéről készített fotóit. Jóllehet, ez nem számít súlyos hibának, földi bűnnek számít, ám kritikákat fog szítani a társadalom részéről, és tönkre fogja tenni a buddhizmust.”

Az már csak hab a tortán, ahogy Nonthaburi apátja, Phra Payom Kalyano reagált a Khaosod angol kiadásának, miszerint milyen sértőnek ítéli ezeket a fotókat.

„Ez a szerzetes – aki így izmot épít, és kirakja a közösségi oldalakra – az elfelejti, mire esküdött fel.”, vitatkozott. „Ez helytelen, mert hiszen kritikákat szül, és foltot ejt vallásunkon. Ha tornázni akar valaki, tegye otthon nyugodtan ahelyett, hogy szembe megy a szabályokkal.”

Akárki akármit mond, ennek a pasinak szép hasizmai vannak.

(Instinct Magazine)

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux