Ugrás a tartalomra
x

Homoszexuális balhé: a kielégítés után jött a cicaharc

Fiatal férfit keresett alkalmi szexuális kapcsolatra egy másik férfi. Aztán a prosti több pénzt akart, még egy porral oltó is előkerült.

A Pécsi Járásbíróság 2018. március 8. napján kihirdetett elsőfokú ítéletével a vádlottat rablás bűntettének és rongálás vétségének elkövetése miatt 5 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész, a vádlott és a védő fellebbezése folytán indult másodfokú eljárásban a Pécsi Törvényszék 2018. december 11. napján hirdetett ítéletet, amelyben a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés mértékét 4 év börtönre enyhítette.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a sértett 2016. január 30-án Pécsett – a személygépkocsijával közlekedve – fiatal férfit keresett alkalmi szexuális kapcsolatra.

Amikor a sértett észrevette a vádlottat, megállt mellette a gépkocsijával. Rövid beszélgetést követően a vádlott beszállt a sértett gépkocsijába, táskáját – melyben egy porral oltó készülék volt – a hátsó ülésre tette. Miután a vádlott és a sértett egymás pénzért történő kielégítéséről megállapodtak, a vádlott útmutatása alapján a sértett a gépkocsijával egy kivilágítatlan füves, bokros területre hajtott, ahol a járművet leállította.

A vádlott ekkor a sértett kielégítésébe kezdett, majd kérte a megállapodott 1.500 forintot a sértettől. Miután a sértett átadta a pénzt, a vádlott hirtelen kivette a gépkocsiból a sértett 31.359 forint értékű indítókulcsát, majd a sértettet azzal fenyegette, hogy ha nem ad neki több pénzt, megöli. Erre a sértett a gépkocsiban található aprópénzt – 600 forintot – a hamutartóból a vádlottnak adta, majd eredménytelenül kérte vissza a vádlottól a gépkocsi indítókulcsát. Ezt követően a sértett megpróbálta azt elvenni a vádlottól, de nem járt sikerrel. Ekkor a vádlott a táskájából elővette a porral oltó készüléket és a sértettre fogta, majd megfenyegette, hogy ha nem ad neki további pénzt, megöli, elássa.

Végül a vádlott az autóból kiszállva lefújta a sértettet a porral oltóval. Ezt követően dulakodni kezdtek, a sértett kivette a vádlott kezéből a készüléket, majd a vádlottat kezdte fújni, azonban az kifogyott. A sértett ekkor megijedt a vádlottól, felajánlotta, hogy a pénztárcájából ad pénzt a vádlottnak, aki megengedte, hogy a pénztárcát az autóból kivegye. A sértett az ekkor átadott 3.500 forint készpénz fejében kérte vissza az indítókulcsot, de a vádlott nem adta vissza, a pénzt kevésnek találta, és a sértett mobiltelefonját is követelte, majd annak megszerzése érdekében egyszer, ököllel a homlokán megütötte a sértettet. A sértett még ekkor sem adta át a telefonját, ekkor a vádlott a porral oltóval a sértett bal kezét és bal térdét is megütötte.

A sértett ezután a gépkocsijába beült, magára zárta az ajtót, majd a telefonjáról értesítette a rendőrséget. Miután a vádlott látta, hogy további értéket a sértettől nem tud megszerezni, a porral oltóval megrongálta a sértett gépkocsiját. A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett. A vádlott az indítókulcs és a készpénz eltulajdonításával 35.459,- forint, az autó megrongálásával 60.167 forint kárt okozott a sértettnek. Az ítélet jogerős.

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux