Ugrás a tartalomra
x
""

Előbújt Mel Reid profi brit golfozónő!!

„Légy büszke arra, aki vagy!”

A 31 éves sportolónő, aki hatszor nyerte meg a Ladies European Tour-t (A LET nevével ellentétben világverseny), az Athlete Ally-ban adott interjújában mondta el: meleg. Az Athlete Ally egy olyan szervezet, mely az LMBTQ-sportolók jogaiért kampányol. Reid-et most kinevezték oda nagykövetnek, és így fogalmazott:

„Hosszú ideig védtem a szexuális életem, mert azt gondoltam, ezzel segítem a karrierem és így több szponzor áll majd mellém. De aztán elkezdtem agyalni: ha a cégek, akik engem akarnának támogatni, hogyan tehetnék, ha én nem lehetek az, aki autentikusan vagyok? Aki valójában vagyok…”

„Csakis saját magad számítasz a világban, és csakis egy életed van, szóval, hozd ki magadból a legtöbbet, és légy büszke arra, aki vagy. Akkor majd a megfelelő embereket vonzod be magad köré, akik mind jobbá, és végső soron: boldogabbá tesznek.”

Mel Reid egyik versenyén

Elmondta, hogy noha a bajnokság nagyon befogadó közösség, sok olyan országban versenyzett, ahol a homoszexualitás még mindig törvényellenes. „És ha én azokban versenyezni akarok, az gondot fog jelenteni.”

„Mindig is jó barátaim voltak, akik körülvettek szeretetükkel és támogattak, így sosem szenvedtem hiányt, hisz ők adtak erőt a karrierem során… Azzal, hogy megosztottam a történetem, remélem, valaki más is megteszi majd. Mindig is hittem az egyenlőségért való küzdelemben, és emellett nagyon izgatott vagyok, hogy az Atlhlete Ally csapatába is befogadtak.

Az egykori világelső teniszezőnő, Billie Jean King megéljenezte Reid tettét. Ő leszbikus – Reid pedig meleg -, és Twitter üzenetben dicsérte meg sportolótársát. „Éljen @melreidgolf, aki hihetetlen atléta és most már egy bátor bajnok, mivel már az úgy él, aki valójában ő, és másokat is bátorít, hogy ugyanezt tegyék. ?️‍? #egyenlőségmindenkinek

Szeptemberben történt először a golftörténelemben, hogy az amerikai Tadd Fujikawa profi sportolóként bejelentette, meleg. Reményét fejezte ki, hogy ezzel talán másoknak is segít az LMBTQ-közösségben.

(Pink News)

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux