Ugrás a tartalomra
x
foto

Az iszlám homoszexualitás története

Sok tévhit kering a homoszexualitással kapcsolatban. Manapság, mikor egyes országokban engedélyezni kezdték a meleg házasságot, talán még több társadalmi vitát gerjeszt a téma. Most nem ez a célunk, viszont nem érdemes elfelednünk, hogy a világ nem állandó, így az LMBT se volt mindig annyira elfogadott/elutasított, mint manapság.

Mint mindig minden, ez is a görögöknél kezdődik: kevésbé hirdetik, de azon felül, hogy esetleg a katonákat várta otthon egy feleség, különösen nagy megtiszteltetésnek számított például egy hadvezérrel hálnia. Ez nem feltétlen jelent poligámiát, sem azt, hogy mindennapos lett volna a férfiak közti szexualitás, de tabu helyett kifejezett érdem volt ilyenben részesülni.

arab

Viszont nem csak az európai történetben volt jelen, hanem az arab területek nagy részén is. Sőt, 1858-ig nem is volt szabály, ami tiltotta volna. A homofób világlátás a kereszténység bekúszásával kezdett elterjedni, a viktoriánus hódítások hatására. Ennek ellenére ma is több muszlim hívő gondolja úgy, hogy Mohamednek nemhogy baja nem volt, de kifejezetten támogatta a meleg kisebbséget. Az egyszerűség kedvéért viszont ugorjunk vissza a kezdetekhez, ahol olyan dolgokat találunk, amikre a vallás mai formái alapján talán nem is gondolnánk.

Tovább olvasom

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux