Ugrás a tartalomra
x
""

Történelmet írt a transznemű bokszoló: férfiként legyőzte ellenfelét

Transzneműnek vallja magát a nőnek született Patricio Manuel, aki egy nemváltoztató műtétet követően szombaton állt először ringbe egy profi bokszmeccsen – és férfiként legyőzte ellenfelét.

A 33 éves sportoló Hugo Aguilar-t győzte le Kaliforniában, és ezt még sokáig megemlegetik a boksztörténelemben.

A meccs hevében

„Ezt az érzést semmi másért nem cserélném el. Megérte minden, amin keresztül mentem, hogy idáig elérjek” – nyilatkozott a Los Angeles Timesnak. Mielőtt a nemátváltoztatás mellett döntött, Manuel nőként vett részt a 2012-es olimpiai játékokon. És miután nyilvánosan bejelentette, aláveti magát a hormonkezeléseknek és a műtétnek, az edzője és a hely üzemeltetői, ahol addig a versenyekre készült, visszautasították Manuel-lel a további munkát.

Opponense, Hugo Aguilar kitörő örömmel nyugtázta a bokszoló bátorságát, és gratulált győzelméhez. „Számomra ez nagyon megtisztelő. Bennem semmit sem változtat, hogy ő nő volt. A ringben mindketten győzni akartunk, és én maradtam alul. Manuel úgy tervezi, folytatja bokszkarrierjét, és egy februárban megrendezendő nagy versenyre készül.

A Kevert Harcművészetek (Mixed Martial Arts – MMA) bunyósa, Anne Veriano, a férfiból lett hölgy idén márciusban győzedelmeskedett egy biológiai férfival szemben. (De például kerékpárversenyen és kézilabda versenyen is volt hasonlóra precedens.)

(The Daily Caller)

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux