Ugrás a tartalomra
x

Szivárványsztárok: Luke Macfarlane

A mozi meleg csillagai után újabb sorozatot kezdünk Szivárványsztárok címmel, amelyben ugyancsak olyan ismert emberekről lesz szó, akik felvállalták másságukat. Vannak olyanok, akiket szintén a mozivászonról ismerhetünk, másokat a kisképernyőről. Vannak, akik a zene révén váltak ismertté, vagy éppen sportteljesítményeiknek köszönve. A közös bennük az, hogy saját nemükhöz vonzódnak, s ezt nem is titkolják.

Luke

A valóságban is saját neméhez vonzódik Luke MacFarlane amerikai színész, aki a Testvérek egyik meleg karakterét alakítja a Magyarországon is bemutatott sorozatban – közölték az újságok a szenzációt még 2008-ban.

A jóképű színész a Globe & Mail című kanadai lapnak nyilatkozva vállalta fel másságát még 2008. tavaszán, elismerve, hogy van benne félelem karrierjével kapcsolatban, de – mint mondta – végül is nem bánja, bármi történik is vele, mert csak az igazat mondta. Színészi pályafutásában végül is nem okozott törést az előbújás, azóta is folyamatosan kapja a felkéréseket, minden évben szerepel néhány sorozatban.

Luke

A Testvérekben filmbeli kedvesével, Kevin Walkerrel

MacFarlane azután bújt elő, hogy leforgatták azokat az epizódokat, amelyekben házasságot köt filmbeli kedvesével, Kevin Walkerrel. Elmondta, hogy hozzátartozói és barátai elől eddig sem titkolta homoszexualitását, de párkapcsolataiba nem avatta be őket.

Luke MacFarlane előbújása nem volt teljesen meglepetés, mert az amerikai bulvárlapok akkor már hónapok óta cikkeztek T.R. Knighthoz (A Grace klinika) fűződő barátságáról, és a Szökés (Prison Break) agyontetovált okosemberét, Michael Scofieldet alakító Wentworth Millert is összeboronálták már vele, mivel gyakran látták őket együtt.

Luke

Wentworth Miller társaságában

ÉLETRAJZ

Thomas Luke Macfarlane Jr. 1980. január 19-én született az Ontario állambeli Londonban, Kanadában. Édesapja, Thomas Macfarlane a Nyugat-Ontario Egyetemen dolgozott, mint a diákok egészségügyi ellátásért felelős igazgató. 2007-ben elhunyt. Édesanyja, Penny mentális egészségügyis nővérként dolgozik egy londoni kórházban.

SZÍNÉSZI KARRIER

A főiskolai évei alatt több színdarabban is játszott, mint például a Rómeó és Júliában vagy a III. Richárdban. Egyike lett annak a négy fiatal színésznek, akit 2003. december 21-én felvettek a neves Playwrights Horizons Theater társulatához, és játszottak a Fiatalkori zsengék (Juvenilia) című darabban. 2004 májusában megkapta a Vineyard Theater Where Do We Live című darabjának főszerepét. Ebben az évben tűnt fel először a filmvásznon egy kisebb szerepben a Kinsey - Mindenki másképp csinálja (Kinsey) című életrajzi drámában, valamint a televíziók képernyőjén is láthattuk a Tanner on Tanner című vígjátéksorozatban. 2005-ben megkapta a meleg médiadíjat, a GLAAD Media Awards-ot kiemelkedõ színházi teljesítményéért, melyet New York-i Broadway és Off-Broadway színházakban alakított. Ebben az évben megkapta a fiatal katona, Frank "Dim" Dumphy szerepét az FX csatorna Irak (Over There) című sorozatában.

Luke

2006 nyarától ismét a Playwrights Horizons Theater-ben játszott, valamint kisebb szerepet kapott a Trapped Ashes című horrorban. Az áttörést is ebben az évben érte el, amikor megkapta egy meleg férfi, Scotty Wandell szerepét a Testvérek (Brothers & Sisters) című sorozatban. Ez az alakítás nemzetközi ismertséget hozott számára. A közönség és a kritikusok elismerését is megkapta. Férjét, Kevin Walker szerepét pedig Matthew Rhys alakította. A sorozat 2011-ig futott. 2007-ben feltűnt a Supreme Courtships című drámában. Ebben az évben láthattuk az Út a vadonba (Iron Road) című minisorozatban is, melyet Kínában és Brit-Columbiában forgattak. 2009-ben az  A Jazz Age címû darabban játszotta F. Scott Fitzgerald alakját. Luke játszott Howard Ashmen musical-jében, a Dreamstuffban, többek között Eden Espinosa-val és David Blue-val. Szerepelt Seal Love's Divine című videoklipjében. Ő az, aki a taxit üldözi. 2011-ben a The Normal Heart című színdarabban játszott.

 

ZENEI KARRIER

Luke csellón és trombitán is játszik, valamint énekelt a Amabile Boys kórusban. A Lester B. Pearson középiskolában 8. osztályos korában megalapította a Slipnaught nevű zenekart, aminek énekese és dalszövegírója is ő volt. Kezdetben nem volt ötletük a banda nevére, ezért véletlenszerűen választotta ki a zenekar nevét úgy, hogy felcsapták a szótárat és ráböktek egy szóra. A tagok utálták a nevüket, ezért később megváltoztatták Fellow Namelessre. Az együttes készített egy underground albumot, mely félig stúdió, félig koncert-felvételeket tartalmazó CD volt, és további tíz rögzített dalukat kiadta a Maverick Records. A zenekar összetétele idő közben megváltozott. 2008 márciusa óta már a harmadik felállásban zenélnek, ezúttal Cancel Winter néven.

Forrás: imdb.com, Wikipedia, hatter.hu, starity.hu

Luke

 

Luke

 

Luke

 

Luke

A sorozat korábbi cikkei: 

Luke Macfarlane, Chris Salvatore 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux