Ugrás a tartalomra
x
""

Elektrosokkal akarta kikezelni a homoszexuálisokat - beidézték

A Delhi Legfelsőbb Bíróság beidézte azt az orvost, aki nem mindennapi terápiával gondolta „kikezelni” homoszexuális betegeit. Természetesen azonnali hatállyal kizárták az orvosi kamarából is, hisz bizarr gyógyítási gyakorlatát már szinte mesteri módon végezte.

Dr, PK Gupta az erőszakosság normális gyakorlattá tételéért ál majd bíróság előtt, hiszen elektrosokkot alkalmazott homoszexuális és leszbikus betegeivel szemben, és a homoszexualitást „genetikai mentális fogyatékosságként” definiálta. A bíróságon kiderült, hogy e brutális módszerek mellett a hormonális kezeléstől sem riadt vissza.

A Delhi LB már 2016-ban eltiltotta a praktizálástól, de ő annak ellenére folytatta, hogy tudta, illegális. A világváros elöljárója, Adhilash Malhotra is elmondta, az „áttérítési terápiát”, amit több orvos is alkalmaz, nem ismeri el sem az orvostudomány, sem pedig a törvényhozó testület.  

A „konverziós”, vagy „áttérítési terápia” egy idejétmúlt, homofób gyakorlat, ami megkísérli megváltoztatni az egyén szexuális hovatartozását, fizikai vagy spirituális beavatkozások által. A vádlott a bíróságon azt vallotta, első blikkre úgy találta, a törvényszegést végül is nem tiltják az Indiai Orvosi Kamara szabályai, pedig az börtönnel bünteti az ilyesmit.

„Teljesen világos, hogy a törvényhozó testület körültekintően és előrelátóan járt el, hiszen nem gondolta, hogy a nemi hovatartozás része lenne valamifajta mentális betegségnek. Ennélfogva a kezelés úgy, ahogy van, a legteljesebb módon törvénybe ütköző” – mondta az elöljáró. A bíróságon az is elhangzott, hogy szeptember 6-ától a közös megegyezésen alapuló, két felnőt közötti homoszexuális cselekedet már nem törvénytelen.

Egy levél is előkerült, amit a NAZ, egy nem kormányzati, HIV/AIDS ellen küzdő alapítvány elnöke terjesztett elő, mely 2015-ös keltezésű, és név szerint említ orvosokat – köztük Guptát –, akik ezt az „áttérítési terápiát” alkalmazzák betegeiken. Súlyosbító körülmény lehetnek a terápia utóhatásai: depresszió, szorongás, agyvérzés és öngyilkosságok.

(Outlook India Magazine)

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux