Ugrás a tartalomra
x

Homoszexuálisokat akart megölni két franciaországi radikális muszlim

A páros az Iszlám Állam szimpatizánsa volt. A két radikális muszlim férfit idén tartóztatták le terrorcselekmény előkészítése miatt. Az ügyről kiderült legújabb részletek szerint homoszexuális férfiakat akartak tőrbe csalni.

A két gyanúsított egy 23 éves pakisztáni és egy 21 éves csecsen férfi, akik középiskola óta jóban vannak egymással. A párost június 9-én tartóztatták le a rendőrök. A terrorcselekmény előkészítésének részleteiről új információk láttak napvilágot – írja a 888.huLe Parisien cikke nyomán.

A 23 éves pakisztáni vádlott 2018 elején került a francia hatóságok látókörébe. A francia belföldi titkosszolgálat (DGSI) figyelt fel a férfira a különböző, radikális szalafista fórumokon közzétett hozzászólásai miatt. Először ezekből a beszélgetésekből szereztek tudomást arról, hogy a pakisztáni migráns homoszexuálisoknak szánt randioldalak segítségével lép kapcsolatba fiatal férfiakkal.

A francia titkosszolgálat megtalálta a férfi profilját a randioldalakon, továbbá felvette a kapcsolatot a kiszemelt áldozatokkal is. A pakisztáni migráns az oldalon egy szőke hajú és egy világos bőrű férfinak adta ki magát. A nyomozók beszéltek az egyik kiszemelt áldozattal, aki telefonon is kapcsolatba lépett a pakisztáni migránssal. Az áldozatnak feltűnt a migráns akcentusa, valamint az is, hogy agresszíven kérdezősködött a címe után. Azt gyanította, hogy csapdába akarják csalni. Ezután értesítette a rendőrséget.

A migránst letartóztatták, ám vallomásában tagadta, hogy homo- vagy biszexuális lenne. Azt is tagadta, hogy beszélt volna bármelyik kiszemelt áldozattal.

"Muszlimként gyakorlom a hitem, de a terrorizmus ellen vagyok"

– mondta a rendőröknek.

Ám a telefonján talált információk ennek ellentmondtak. A Telegram alkalmazáson keresztül beszélgetett valakivel egy bizonyos "projektről", amelyről azt írta, hogy "jobb titokban tartani". A telefonon mintegy 7000 olyan kép volt, amely az Iszlám Állam rémtetteit mutatja be.

A nyomozók ezután jutottak el a migráns csecsen barátjához, akinek a birtokában volt egy gyűrű, amelyen az Iszlám Állam szimbólumai voltak láthatók. A csecsen migránsnál késeket és házilag készített lőfegyvereket találtak. A 21 éves migráns a következőképp magyarázta tettét:

Olyan akartam lenni, mint MacGyver a tévéből."

A nyomozókat nem hatotta meg a magyarázat. A nyilvánosságra hozott adatok szerint idén ez az ötödik olyan terrorkísérlet Franciaországban, amelyet a hatóságok sikerrel akadályoztak meg.

Korábban egy olyan terrortámadást is meghiúsítottak a francia hatóságok, amelyben egy 38 éves radikális muszlim egy swingerklubot akart megtámadni májusban.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux