Ugrás a tartalomra
x
""

Egy lengyel melegpár százszor kérte meg egymás kezét

A nyílt utcán történt mindez. Kaptak tapsot, de beszólásokat is.

Jakub Kwieciński és David Mycek egy híres lengyel melegpár, akik Portugáliában házasodtak össze tavaly.

Pár hete Jakub és David a saját bőrükön akarták megtapasztalni a lengyel társadalom reakcióit azzal, hogy filmre vették, ahogy az egyik meleg pasi megkéri a másik meleg pasi kezét. Ketten összesen százszor tették ezt meg Varsó utcáin. A járókelőknek kellett videóra venni ezen jelentős pillanatot.

Meglepő módon, a két férfi túlnyomórészt pozitív visszajelzéseket kapott, mert a lelkes többség gratulált nekik az eljegyzéshez, és még egy közös képet is készítettek a párral. Az egyik esetben, amikor Jakub és David feltűnt a Szembek-téren, és egyikük letérdelt a másik elé, a jelenlévők vastapsban törtek ki.

Természetesen – ahogy az a videóból is kiderül – elmaradhatatlan a vegytiszta homofóbia jelenléte.

Kwieciński és Mycek egyszer arra kényszerült, hogy távozzon egy piacról, mert sokan beszóltak nekik, és egyszer egy nő visszautasította, hogy az egészet felvegye, amikor kiderült számára: egy meleg pár előtt áll. Mindez arra emlékeztet, hogy az azonos nemű házasság és a polgári élettársi kapcsolat mind a mai napig illegális Lengyelországban, ezen kívül nincsenek kifejezetten LMBTQI-embereket a diszkrimináció ellen védelmező törvények sem. Mi több, a lengyel elnök, Andrzej Duda a napokban bejelentette, szeretne kivitelezni egy törvényt a „meleg propaganda” ellen, hasonlóan válaszként az orosz rendeletre.

(gay.it)

A videó (angol felirattal)

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux