Ugrás a tartalomra
x

Szólíts a neveden – A folytatás

Hatalmas sikert aratott a Szólíts a neveden filmváltozata, komoly esélyese volt az idei Oscar díjkiosztónak is több kategóriában, sőt be is zsebelt egy szobrot. André Aciman regényére tulajdonképpen a film hívta fel a figyelmet, s a mozi változat után a könyv is világhódító útjára indult.

Luca Guadagnino, a film rendezője már tavasszal bejelentette, hogy folytatást szeretne. Lenne is sztori, hisz a regény utolsó fejezetét nem filmesítették meg, ami több évvel azután játszódik, hogy Oliver és Elio megismerkedik, és együtt tölti Olaszországban élete legemlékezetesebb nyarát. A bökkenő csak az, hogy túl fiatalok a színészek, a folytatásban ugyanis már a negyvenes éveikben járnak a főszereplők. Nehéz dolga lenne a sminkeseknek, hogy a szerephez öregítsék őket. Várni kellene tehát jó néhány évet, hogy Timothée Chalamet és Armie Hammer hitelesen el tudja játszani a szerepet.

Közben az író, André Aciman egy bejelentést tett a Twitteren, ami újból aktuálissá tette a kérdést. Konkrétan ezt írta a közösségi oldalára: “Valójában szeretnék egy folytatást a Szólíts a nevedenhez. Igazából írok is egyet.”

Ez ismét találgatásokra adott okot. A regény első része 1983-ban játszódik, az utolsó fejezet pedig nagyjából 20 évvel később. Van tehát két évtized, aminek a történéseiről nagyon keveset tudunk. Elméletileg ezt a hiátust is kitölthetné a folytatás, s a sztorit a közeljövőben meg is filmesíthetnék, nem kellene várni, hogy a szerephez öregedjen a két színész. Hogy így lesz-e, azt persze nem tudni, de kíváncsian várjuk, hogy mi is fog történni.

Luca Guadagnino, a film rendezője már a tavasszal beszélt egy hasonló megoldásról a USA Todaynek: "André Aciman és én már ötletelünk a történeten, 5-6 évvel később fog játszódni a folytatás, már majdnem 1990-ben. Új film lesz, más hangvétellel. Sokat fogunk látni Amerika keleti partjából, a szereplők körbeutazzák majd a világot."

Guadagnino azt is megerősítette, hogy várja vissza a két főszereplőt, azaz Timothée Chalamet és Armie Hammer párosát, Hammer pedig már el is mondta, hogy lelkesedik az ötletért. Sőt, még akár azt sem bánja, ha ezúttal csak mellékszerep jut neki, annyira szeretné újra átélni a Szólíts a neveden forgatásának élményét.

A rendező arról azóta sem nyilatkozott, hogy mikor vágnának bele a forgatásba, elmondása szerint most egyelőre a forgatókönyv befejezésére szeretne koncentrálni.

Mindenesetre ez jó hír!

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux