Ugrás a tartalomra
x

Orosz rendőrök lefoglalták egy általános iskola rajzversenyének műveit, mert félő, hogy homoszexuális propagandát tartalmaznak

November közepén a negyedik legnagyobb orosz város, Jekatyerinburg egyik általános iskolájában toleranciahetet szerveztek a diákoknak. Az eseményen összesen 17 diák vett részt, ötödikesektől tizenegyedikesekig, rajzolniuk kellett arról, hogy milyennek képzelnek el egy toleráns világot.

A beérkezett pályaművekből pedig komoly botrány lett, mert felbukkantak rajta azonos nemű emberek egymás mellett, ahogy a szivárvány motívuma is. A versenyről november 28-án számolt be az uráli hírportál, az Ura.ra, és fotót is közzétettek a pályaművekről, amit elmondásuk szerint egy olvasójuk küldött el nekik. A cikk megjelenése után nem sokkal már a rendőrség intézkedett. 

Az egyik rajzon például háromféle párt lehetett látni: egy heteroszexuális pár mellett látható volt két férfi egymás mellett, illetve két nő is együtt. A rajz felirata pedig az volt, hogy 'nem választhatjuk meg kinézetünket, irányultságunkat vagy bőrszínünket, mindannyian egyediek vagyunk a saját magunk módján'. Az uráli hírportál úgy számolt be az esetről, hogy az iskolában versenyt rendeztek a diákokkal, melyeken melegeket és leszbikusokat mutogattak a plakátokon. 

Itt még nem ér véget, a folytatást a 444.hu -n elolvashatod.

 

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux