Ugrás a tartalomra
x
""

A Phoenix-i LMBTQ latinók Trump-terve

Azt tervezik ugyanis, hogy nagyon be fognak mutatni elnöküknek, miközben skandálják majd: B.M…

December elsején rendezik a leges legelső Latino Pride Fesztivált, Poenix belvárosához közel. A rendezvényt egy nonprofit egyesület szervezi, és lesz minden – egész napos zene, tánc, művészet, kaja, és természetesen maga az ünneplés. Az egész ötlet a nyíltan meleg Steve Gallardo fejéből pattant ki (ő Maricopa-megye képviselője), aki 2017-ben hozta létre az egyesületet, „szenvedélyének” hódolva. Illetőleg maga a projekt a szenvedélye.

Azt nyilatkozta: „Mindenkit szeretettel látunk, nem számít, melyik közösségből is jön. De olyan családokhoz is eljut hírünk, akik ezelőtt még nem voltak ilyen felvonuláson. Olyan sok negatív érzés irányul az LMBTQ-emberek felé, de mindenekelőtt arról van szó, hogy családon belül is elhatárolódnak azoktól, akik mások, mint ők.”

Az ötvenéves Gallardo 2014-ben bújt elő nyilvánosan, tovább ecsetelvén arról beszélt, hogy a fesztivál sokkal több lesz, mint egy hagyományos rendezvény. Lehetőséget kínál a spanyolajkú zenészeknek, a drag-fellépőknek és más queer művészeknek, hogy legyen egy pillanatuk a reflektorfényben, miközben persze a többiekkel kapcsolatba kerülnek.

 Legvégül reményét fejezte ki, hogy a fesztivál megnyitja a szíveket és az elmét olyan vészterhes időkben, amikor a Trump-adminisztráció demonizálja a latino embereket.

„Azt akarom, hogy az emberek eljöjjenek, és segítsük őket kicsit jobban megértetni velük ezt a közösséget, az LMBTQ-résztvevőket – egy közös jó érdekében. Ez a fesztivál mindenkinek szól.”

Különösen a társadalom fiatalabb generációinak.

(Queerty)

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux