Ugrás a tartalomra
x
""

Csatát vesztett a melegellenes, Republikánus párti nő

Utah állam Republikánus párti képviselőnője, Mia Love elismerte vereségét újraválasztási csatája végén, miután ismételten támadta ellenfele melegbarát nézeteit.

Love, aki 2015 óta az Egyesült Államok Képviselőházában Utah 4. körzete lakóinak ügyes-bajos dolgait intézte, elismerte vereségét a Demokrata Salt Lake County polgármester, Ben McAdams-szel szemben – a november 6-i félidős választásokat követően.

Az eredmények kihirdetése több hetet vett igénybe, mivel csupán 694 szavazat választotta el a két jelöltet a 269.000 leadott voksból.

A kampányban a képviselő asszony csípős, mi több, pikírt megjegyzéseket tett opponense „keleti parti értékrendjére”, és azzal akarta kiütni, hogy „élen jár a melegházasság támogatásában”. A nő támogatói számára leközölt üzeneteiben „Mérsékelt McAdams”-ként emlegette ellenfelét, „aki azt mondja: ’repesne’, ha a Legfelsőbb Bíróság jóváhagyná az azonos neműek házasságát”.

Ezeket a megnyilvánulásokat az LMBTQ+-aktivisták rögvest el is utasították, mint pökhendi kísérletet, hogy a képviselő asszony jó színben tüntesse fel magát Utah erősen konzervatív Mormon egyházi tagjai előtt. Az állam az egyház otthona.

Az Equality Utah megvádolta Love-ot, hogy „a meleg családokat használja fel politikai ellenfele, McAdams támadására”, hozzátéve: „olyan politikusokra van szükségünk, akik egyesítik az amerikaiakat, nem pedig olyanokra, akik megosztanak bennünket. Sajnos, Love kampánya egyértelmű utat választott”.  

November 26-i kongresszusi beszédében Love felelősségre vonta Trump-ot, amiért vesztett. Teljesen kikelt magából, hisz szerinte „az Elnök úr viselkedése ellenem irányult”, és még heves vérmérsékletét is támadván „elégtelen módszernek” nevezte ahhoz, hogy „irányvonalat adjon”.

Ben McAdams támogatja az LMBTQ+-jogokat

Ben McAdams

A megválasztott kongresszusi tag, Ben McAdams az LMBTQ+-jogok egyik legkövetkezetesebb képviselője Utah államban. Állami törvényhozó tagként még 2012-ben(!) egy olyan törvényjavaslat mellé állt, amely megszüntetné a Utah-ban élők nemi identitásra és szexuális hovatartozásra vonatkozó, törvény általi diszkriminációt. Magyarán, törvényes úton senkit sem lehetett volna diszkriminálni az identitás, hovatartozás miatt. A demokraták Salt Lake City-ben is szárnyaik alá vették a diszkrimináció eltörlését szorgalmazókat.

Három éve, amikor az Államok Legfelsőbb Bírósága szabályozta az azonos neműek házasságát, ezt nyilatkozta: „Nagyon elégedett és boldog vagyok. Ez a döntés féltő gonddal őrzi mindazt, amiben már rég hiszek: a családokat egyenlő módon kell megítélni a törvény szemében”.

Miután Love elismerte vereségét, MacAdams reakciója a következő volt: „Ma beszéltem Mia Love képviselő asszonnyal, aki volt szíves felhívni, és leereszkedően, fogcsikorgatva gratulált is a választás kimeneteléhez”.

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux