Ugrás a tartalomra
x

Az új brit melegdarab különleges előadása

A figyelemreméltó West End-i darab, a The Inheritance [A hagyaték] – melynek premierje szeptember 21-én volt – egy különleges, jótékony célú előadást tart december elsején a Noël Coward Színházban , s a bevétellel a Terrence Higgins Alapítvány munkáját támogatja. Mint mondják, így járulnak hozzá az élők harcához, akik egy HIV/AIDS-mentes világért küzdenek.

A szereplőgárda

Stephen Daldry rendező hihetetlenül csavaros produkciója mélyenszántó témákat jár körbe egy fiatal, New York-i melegekből álló csoport dévaj és gyakran túl csapongó tapasztalatain keresztül. Mi az az örökség, amit rájuk hagytak a korábbi generációk? Mivel tartoznak a jövőnek, és egymásnak?

Jelenet a darabból

Matthew Lopez drámaíró romantikus szálakat vegyítő LMBTQ-darabja a The Young Vic-ben debütált, és egyből elrabolta a színházba látogató közönség szívét, nem beszélve a kirobbanó kritikai visszhangról.

Sonia Friedman, producer meg is indokolta, miért döntött a jótékonysági előadás mellett. „Az 1980-as években fiatal színpadmester voltam a Nemzeti Színházban. Körülöttem mindenki haldoklott, szenvedett a helyzettől, és egyszerűen azt éreztem, nincs jól ez így” – kezdi. „Azt éreztem, tennem kell valamit. Elmentem a Terrence Higgins Alapítványhoz, az AIDS jótékonysági szervezetéhez, és megérdeklődtem, mivel segíthetek."

További magyarázattal szolgál arról, hogy később  hogyan segítette jótékony rendezvények létrejöttét, és hogy korábbi munkái kihatnak mai tevékenységére.

„Az a munka, amit én a nyolcvanas évek második felében végeztem az AIDS-betegségben küzdő emberekért, nem kérdés, hogy a legfontosabb dolog, amit valaha életemben tettem. Ez formált azzá, aki vagyok, és ez csinált belőlem színházi producert is. Nem hiszem, hogy büszkébb leszek annál, mint amit akkor elértem.”

A teljes felvételt a darab Twitter oldalán tekinthetitek meg: https://twitter.com/twitter/statuses/1067502976305111052

A The Inheritance hivatalos oldala, ahol jegyet is rendelhettek: https://www.youngvic.org/whats-on/the-inheritance-west-end

(Gay Times)

 

Lancois

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux