Ugrás a tartalomra
x
""

Új tanulmány az LMBTQ egyetemi hallgatók öngyilkossági kísérleteiről

Egy új tanulmány rámutatott arra, hogy minden harmadik, vagy ennél is több LMBTQ egyetemi hallgató kísérelt meg öngyilkosságot. A publikáció szerint, ezen diákok 65%-a valósított meg nem öngyilkossági szándékkal történő bántalmazást önmagukkal szemben.

Az Attitude Magazine cikke szerint a diákok, akik rájönnek másságukra, nagyobb kockázattal követnek el öngyilkosságot, mint heteroszexuális társaik. Dr. Elizabeth McDermott, a Lancaster Egyetemről elmondta:

„A fiatalemberek és nők mentális egészsége nemzeti ügy, és ez a tanulmány is megerősítette, hogy a leszbikus, meleg vagy biszexuális fiataloknál megemelkedett az öngyilkossági és az önbántalmazási hajlam. Sokkal kevesebbet tudunk arról, hogy az LMBTQ hallgatók milyen módokon keresnek segítséget mentális egészségi gondjaikra, vagy a támogatásnak mely formája lehetne hatásos.”

Változatos formában okoznak sérülést maguknak ezek a fiatalok. Előfordul vagdosás, hajhúzás, égési sérülések vagy nem halálos kimenetelű gyógyszeres túladagolások. Szintén kimutatták, hogy az LMBTQ fiatalok 35%-a kísérelt meg öngyilkosságot, szemben a heterók 14%-ával.

A tanulmány társszerzője, Dr. Peter Taylor a Machester Egyetemről azt közölte: „Meglepő módon kevesebb adat áll rendelkezésre a pszichológiai mechanizmusokról, amelyek talán magyarázatot adhatnak, mi a kapcsolat a leszbikusság, melegség és a biszexualitás, valamint az önbántalmazás között az angol diákoknál. Rávilágít arra, az önbizalom-hiányos LMBTQ diákok nagyobb veszélynek vannak kitéve. Érdekes módon, a szorongásos és a depresszív tünetek nem játszanak olyan nagy szerepet, mint az önbizalom-hiány.”

Az egyetemi mediátorok nagyban segítik az orvosok munkáját prevenciós órákkal, és ha kell, közbe is avatkoznak. Ez talán segíti, hogy a kockázati tényező lecsökkenjen.

„Az egyetemek máris sok jó dolgot tettek, úgymint jogi, illetve pszichológiai támogatás, mely az LMBTQ embereket célozta meg. Az önbizalom-hiány csökkentésében az játszhatna a legnagyobb szerepet, ha a nyilvánosság jobban elfogadná őket, a médiában kampányok szólnának a diszkrimináció súlyos következményeiről, illetve a nagyobb társadalmi szerepvállalásról."

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux