Ugrás a tartalomra
x

A szex az egészségnek (is) jót tesz!

A szex nemcsak kellemes, de egészségünknek is jót tesz – ezt most már tudományosan bizonyított ténynek tekinthetjük. A kutatók számos érvet soroltak fel, hogy miért is jó kúrficolni. Fejfájásra, meghűlés ellen is jó, de a szívet is erősíti. Tehát: szexre fel!

A szextől jobb lesz a hangulatunk

A szerelmeskedés és az orgazmus hatására sajátos endorfin- és oxitocinkoktél szabadul fel a szervezetben, amelynek köszönhetően az ember élénkebb lesz napközben, éjjel pedig jobban alszik. Az oxitocint nem véletlenül hívják szerelemhormonnak, mivel ölelkezés után 20 perccel önti el a szervezetet.

A szív egészségét is segíti az együttlét

A belfasti Queens University munkatársai szerint a heti háromszori szex felére csökkenti a szívinfarktust és a stroke kockázatát. Eredményeik alapján bebizonyosodott az is, hogy a szexuálisan aktív idősek sincsenek veszélyben, épp ellenkezőleg: minél többet szexelnek, annál jobbak az életkilátásaik. A szexhez ugyanis fizikailag is fittnek kell lenni, ami az egészség jele.

Erősödik az immunrendszer is

Több kutatás is igazolja, hogy akik rendszeresen szexelnek, kisebb eséllyel lesznek náthásak vagy influenzásak.

Aki sokat szexel, tovább él

Egy wales-i tanulmány szerint a férfiak hosszú életét a rendszeres nemi élet garantálja, mivel az aktus során a DHEA, azaz dehydroepiandroterone nevű hormon szabadul fel, amely az egészséges hormonháztartásért felel.

Csökkenti a stresszt

Egy Skóciában végzett vizsgálat szerint a szex csökkenti a magas vérnyomást és a stresszt.

Kalóriát éget

30 perc szex alatt minimum 85 kalóriát égethetünk el. Ez nem tűnik soknak, de összeadódik. A szex kiváló módja a testedzésnek is.

Fokozza az önbecsülést

Szeretkezés után az emberek jól érzik magukat a bőrükben, nő az önbizalmuk, írják szakemberek.

Fokozza az intimitást, erősíti a meghittséget

A szex illetve az orgazmusok során megemelkedik a szervezetben az oxitocin szint, ez a „szerelmi hormon” elősegíti a kötődés és a bizalom kialakulását.

Csökkenti a fájdalmat

Az oxitocin szint emelkedésével megnő az endorfin szint is, mely fájdalomcsillapító hatású. A fejfájás és a PMS-tünetek is csökkennek szex után.

Csökkenti a prosztatarák kockázatát

Kutatások szerint azoknál, akik húszas éveikben sokat szeretkeztek, később ritkábban fordul elő prosztatarák.

Erősíti a medencefenék izmait

A medencefenék izmainak erősítése nemcsak a pár élvezetét fokozza, de megelőzhető a később kialakuló vizeletcsepegés, inkontinencia is.

Elősegíti a jó alvást

Az orgazmus során felszabaduló oxitocin az alvást is segíti, ennek további egészségmegőrző hatása van.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux