Ugrás a tartalomra
x

Több mint 300 fiatalkorú kisfiút zaklatott szexuálisan egy norvég férfi

Háromszáznál is több fiatalkorú áldozata volt annak a norvég férfinek, aki tömegesen zaklatott fiatal fiúkat – ilyen nagy volumenű ügyre még nem volt példa a történelemben. A rendőrség két éven keresztül nyomozott, a legtöbb fiú 13-16 éves, de volt közöttük 9 éves áldozat is.

A vádlott állítólag futballbíróként tevékenykedett, áldozataihoz internetes chatszobákban és Snapchaten tudott közel férkőzni. Ezeken a felületeken kamaszlánynak adta ki magát, és azt ígérte az áldozatoknak, hogy erotikus tartalmú fotókat küld nekik, ha előbb tőlük kap szexuális aktusokról felvételeket. Miután ezeket rögzítette, megzsarolta az áldozatokat azzal, hogy ha nem kap további anyagokat, nyilvánosságra hozza a felvételeket.

A Verdens Gang nevű lap szerint a rendőrök 16 463 videót találtak a férfi számítógépén , amin norvég, svéd és dán fiúk szerepeltek. A vád nagy része ezekre a felvételekre épít, de a vádlott néhány áldozatával személyesen is találkozott, nemi erőszakkal is vádolják.

A zaklatásokra 2011-16 között került sor, a férfit azután tartóztatták le, hogy szexuálisan zaklatott egy asszisztenseként dolgozó fiút. Ügyvédje szerint őszintén sajnálja a történteket, és mindenben együttműködik a hatóságokkal.

Az ügyész ugyanakkor arról számolt be, hogy a több száz áldozat közül mindössze egy mondta el magától a szüleinek, hogy mi történt, egy másik pedig csak azután vallott be mindent, hogy anyja lebuktatta. Az ügyész szerint ez jól mutatja, hogy mennyire nehéz fiatal fiúknak az ilyen jellegű zaklatásokat elmesélnie másoknak.

(Guardian)

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux