Ugrás a tartalomra
x

Malajziában kivágták az összes meleg jelenetet a Bohém Rapszódiából

Így viszont nehezen követhető a történet.

Nagyjából 24 percet vágtak ki a cenzorok a Bohém Rapszódia című, Freddie Mercury életéről szóló filmből Malajziában – írja az Independent a Malay Mailre hivatkozva.

Az összes meleg jelenetet cenzúrázták, például az I Want To Break Freeklipforgatásáról szóló részt, amelyben Mercury fekete miniszoknyában és ujjatlan rózsaszín topban porszívózik. De eltűnt az a rész is, amelyben az énekes elmondja menyasszonyának, hogy biszexuális.

A cenzúrát rengetegen kifogásolják a közösségi médiában, többen azt írják, a vágások nehezítik a film követését. "Kivágták az összes meleg jelenetet, így hatalmas lyukak vannak benne" – írta egy kommentelő.

"Megnéztem a filmet Szingapúrban és Malajziában is, és elmondhatom, nem fogod teljesen érteni, ha a maláj változatot nézed. Ajánlom valahol máshol megnézni!" – írta egy másik.

A homoszexualitás illegális Malajziában, börtönbüntetéssel vagy testi fenyítéssel büntethető. Tavaly márciusban A szépség és a szörnyeteg című film bemutatóját elhalasztották, mert nyíltan meleg karakter szerepelt benne, nyáron a maláj kormány pedig pénzzel ösztönözte a fiatalokat, hogy videókat készítsenek a homoszexualitás és a transzneműség megelőzésének segítésére.

(hvg.hu)

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux