Ugrás a tartalomra
x

Nem az a nagyobb hátrány, hogy roma vagyok, inkább az, hogy meleg

Két fiatal roma származású, meleg srác kitört a salgótarjáni gettóból, most pedig Budapesten dolgoznak és bérelnek egy lakást. Melegségük miatt a családjaik kitagadták őket, a barátok elfordultak tőlük, nem volt hol lakniuk, sem dolgozniuk, vajas kenyeren éltek, mégsem adták fel. Minden olyan hátrányt elszenvedtek, amit csak lehet, ezért most példát akarnak mutatni, hogy még így is sikerülhet kitörni.

 

,,Nagyon szegény körülöményekből jövünk mind a ketten, anyámat a mai napig én támogatom. Az, hogy ezt meg tudtuk valósítani, hogy kivegyünk egy albérletet Pesten, már önmagában nagy dolog” – meséli Váradi Lénárd.

Két fiatal srác, Váradi Lénárd és Gagyi Gergő mesélik el hogyan törtek ki melegként, romaként a salgótarjáni szegénységből. A találkozáskor kiderült, hogy bár még saját álmaikat se vitték teljesen véghez, de már azon gondolkodnak, hogy hogyan mutassanak példát a szegény sorban felnőtt gyerekeknek.

Zugló csendes részén találkozunk egy társasház egy szobás nagyobbacska lakásában, amit lassan két hónapja bérelnek. Gergő éppen a munkából ér haza melós ruhában és egy rapper sapkában, egy építőipari cégnél dolgozik vésőként. Lénárd már régebb óta vár ránk, az ő munkaideje hamarabb véget ér a Magyar Cetelem Bank call centerében. Olyanok, mint egy összeszokott házaspár: Gergő a laza, kicsit mackós típusú pasas, Lénárd pedig folyamatosan beszél, barátja szavába vág. Bár ránézésre nem lehet megmondani, nagy a korkülönbség kettejük között, Gergő 31 éves, Lénárd pedig még csak 19.

A cikket tovább olvasom az Abcúg oldalán

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux